Warner Bros пуска нов филм от поредицата „Властелинът на пръстените“

Снимка: Variety.com

Warner Bros пуска нов филм от поредицата „Властелинът на пръстените“

Снимка: Variety.com
Сподели

През 2026 г. Warner Bros. ще пусне първия от новата си серия игрални филми „Властелинът на пръстените“. Той ще се фокусира върху ролята на Анди Серкис – Голъм.

Режисьорът на оригиналната трилогия „Властелинът на пръстените“ Питър Джаксън и партньорите му Фран Уолш и Филипа Бойенс са продуценти на лентата и „ще участват на всяка крачка“, заяви главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав по време на разговор за приходите в четвъртък, пише Variety.

В момента проектът е в ранен етап на разработване на сценарий от Уолш и Бойенс, заедно с Фийби Гиттинс и Арти Папагеоргиу, и ще

„изследва сюжетни линии, които все още не са разказани“
Снимка: Variety.com

В прессъобщение от Warner Bros. студиото разкри, че работното заглавие на филма е „Властелинът на пръстените: „Ловът на Голум“. Той ще бъде режисиран от Серкис и ще изпълнява емблематичната му роля. Изпълнителни продуцент на филма са Кен Каминс, Серкис и Джонатан Кавендиш.

„В продължение на повече от две десетилетия киноманите приемаха филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“ заради безспорната отдаденост, която Питър, Фран и Филипа проявиха към

опазването на наследството на творбите на Толкин.

Те гарантират, че зрителите могат да се докоснат до невероятния свят по начин, който почита литературната му визия“, заявиха Де Лука и Абди в изявление.

„За нас е чест, че те се съгласиха да бъдат наши партньори в тези два нови филма. С идването на Анди да режисира „Властелинът на пръстените: Ловът на Голъм“,

продължаваме важния ангажимент за съвършенство,

който е истинска отличителна черта на това как всички ние искаме да се впуснем напред и да допринесем още повече за филмовата история на „Властелинът на пръстените“.

Оригиналната трилогия „Властелинът на пръстените“, ръководена от Джаксън, събра близо 3 милиарда долара в световен мащаб. Последвалата трилогия на Джаксън, базирана на „Хобитът“ на Толкин, достигна тези приходи.

В първата трилогия на Джаксън „LOTR“ участват Илайджа Ууд, Иън Маккелън, Лив Тайлър, Виго Мортенсен, Шон Астин и Кейт Бланшет. Тази тройка филми беше номинирана за

30 награди „Оскар“ и взе 17 статуетки,

включително за най-добър филм за „Властелинът на пръстените“ от 2003 г: Завръщането на краля“.

Актуално

Избрано за вас