Илайджа Ууд за продължението на „Властелинът на пръстените“: Надявам се да покажат респект пред света на Толкин

Фотокредит: New Line Cinema/Courtesy Everett Collection

Илайджа Ууд за продължението на „Властелинът на пръстените“: Надявам се да покажат респект пред света на Толкин

Фотокредит: New Line Cinema/Courtesy Everett Collection
Сподели

Илайджа Ууд, който цяло едно поколение припозна завинаги като безстрашния хобит Фродо от кино сагата „Властелинът на пръстените“,  споделя своят „предпазлив“ оптимизъм за римейка на поредицата.

Произлиза от страстта към тези книги и желанието да ги видя реализирани. И се надявам, че в крайна сметка това ще тласне всичко напред, каквито и да са следващите филми“, каза Ууд.

Британецът е внимателен в изразяването на прекалено крайни чувства относно предстоящите екранизации на света на Толкин. Въпреки това той споделя, че е 

положително настроен към римейка на епичната история за Средна земя,

 което спечели сърцата на милиарди зрители и взе „Оскар“.

Очарован съм и съм развълнуван. Надявам се, че ще се получи добре. Това е амбициозна задача.“, каза 42-годишният Ууд пред GQ в интервю, публикувано в края на миналата седмица.

Очевидно в основата на това е желанието да се правят много пари. Всички знаем, че шефовете на студията не дават зелена светлина на един филм с мантрата „Хайде да правим страхотно изкуство“, продължи той. „Не критикувам никого, разбира се, това е бизнес. Но 

голямото изкуство може да дойде и от бизнеса

Така че тези две неща не се изключват взаимно.

Фотокредит: Legion-Media

Просто се надявам, че когато наемат сценарист и режисьор, движещите ги мотиви ще са респект и благоговение пред материала на Толкин и ентусиазъм да го изследват.“, добавя Ууд.

Заедно с New Line Cinema, Warner Bros. обяви през февруари, че студиото е получило многогодишна сделка за разработване на нови продукции, базирани на фентъзи бестселърите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

Въпреки че преди това Warner Bros. издаде три филма от поредицата за Властелинът и три филма за Хобит, те увериха, че 

огромната, сложна и ослепителна вселена, мечтана от Толкин, остава до голяма степен неизследвана на екран

Дали това означава, че светът, който WB ще пресъздадат, ще бъде по-впечатляващ от първоначалната версия на филмите, ще разберем скоро. Въпреки това, множество фенове са скептично настроени към подобни римейкове, които обикновено се сблъскват с огромно количество негативни коментари и ниски рейтинги в различните платформи.

 

Актуално

Избрано за вас