Лосанджелиски критици: „Зона на интерес“ е филмът на годината

Снимка: eu.usatoday.com

Лосанджелиски критици: „Зона на интерес“ е филмът на годината

Снимка: eu.usatoday.com
Сподели

Смразяващата драма на Джонатан Глейзър „Зона на интерес“, посветена на концлагера Аушвиц, е обявена за най-добър филм на годината от Асоциацията на лосанджелиските филмови критици, съобщи АП.

Групата на критиците присъди награди и за режисурата на Глейзър и за музика на Майка Ливай. Тя избра актрисата Сандра Хюлер за една от двете си награди за главна роля.

Лосанджелиските кинокритици, както често се случва, се отклониха значително от своите колеги от Източното крайбрежие – Дружеството на нюйоркските кинокритици. Около седмица по-рано те определиха „Убийците на цветна луна“ на Мартин Скорсезе за най-добрия филм на годината.

Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелис, която

не разграничава половете в актьорските си категории,

даде и четирите си награди за актьорско майсторство на жени, пише БТА.

В категорията за главна роля победители станаха Хюлер и Ема Стоун. Познатата ни от „Лала Ленд“ звезда  се превъплъти в главната роля в „Клети създания“ на Йоргос Лантимос.

Призовете за поддържаща роля отидоха при Рейчъл Макадамс за адаптацията на творбата на Джуди Блум Are You There God? It’s Me Margaret. Отличен бе  и Давайн Джой Рандолф, звезда от комедийната драма за живота в едно общежитие The Holdovers.

Наградата за най-добър неанглоезичен филм отиде при френския „Анатомия на едно падане“, а приза за ново поколение взе Селин Сон с „Минали животи“. За най-добър сценарий бе отличен Андрю Хей с All of Us Strangers.

Наградата за кариерни постижения на Асоциацията на лосанджелиските кинокритици получи полският режисьор Агнешка Холанд.

Актуално