Димитър Митовски представя изложбата си „Космически шум“

Снимка: Кадър Youtube

Димитър Митовски представя изложбата си „Космически шум“

Снимка: Кадър Youtube
Сподели

Нестандартна покана за изложба получиха десетки приятели на Димитър Митовски. Режисьорът я разпрати в създадена от него група, наречена Cosmic Noise (от англ. – „Космически шум“), в мобилното приложение WhatsApp.

С нея ги кани на изложба от бъдещето. Именно така може да бъде описана мултимедийната постмодернистична експозиция на Митовски. Тя ще бъде открита на 18 януари.

Наречената „Космически шум“ изложба загатва за това какво ще могат да чуят посетителите на софийската галерия One.  Освен картините по стените – дигитални принтове върху полиестерен сатен, в залата ще се чува истински космически шум. С него са озвучени видеоклиповете, които ще бъдат прожектирани като допълнение към картините.

Шумът е записан и върху дългосвиреща плоча, която авторът издава, вдъхновен от албума „Animals“ на „Пинк Флойд“. С препратки към него са и всичките картини в новата изложба на Митовски. Откриването на експозицията е от 19 до 21 ч. Тя ще може да бъде разгледана до 11 февруари, пише „24 часа“.

Наскоро директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов също събра своите близки и приятели на своята изложба. Галерия „Нирвана“ даде сцена на актьора-художник и неговите картини, рисувани върху таблет с пръсти, фокусирани върху светлината, която винаги побеждава мрака.  В тази тоналност звучи и псевдонимът, с който подписва творбите си – Ведър.

Позитивизмът му се „прокарва през всички канали на емоциите“.

Актуално

Избрано за вас