Лондон осъмна с ново произведение на Банкси

Снимка: PA Media

Лондон осъмна с ново произведение на Банкси

Снимка: PA Media
Сподели

Банкси открива ново произведение на изкуството върху стената на сграда в югозападен Лондон. Характерната за неуловимия художник творба, която изобразява коза, „кацнала“ на перваз, е нарисувана на стена в Кю Грийн, Ричмънд.

В понеделник той публикува снимка на творбата в своя Instagram, където и преди е поемал отговорност за произведенията си. Творбата е включвала и реална камера за видеонаблюдение, която е била насочена към козата. Впоследствие обаче тя е била преместена на първоначалното си място.

Банкси не е описал идеята на творбата си в своя пост. Така оставя мнозина да я тълкуват по свой начин. Някои предположиха, че изобразяването на коза на ръба на пропастта представлява

човешката раса, която в момента е „на ръба на изчезването“.

Други тълкуваха включването на камерата за видеонаблюдение в творбата като доказателство, че дори и в най-отдалечените от света места няма неприкосновеност на личния живот.

В същото време един човек се пита дали творбата изобщо има някакво значение и дали Банкси просто е „помислил, че една коза ще изглежда готино там горе“.

Живеещите в Кю Грийн просто се радват на творението, което се появява на прага им. Местният жител Малкълм Тейлър нарече новото произведение на изкуството „фантастично“.

„Мисля, че е невероятно – надяваме се да остане тук“, каза той пред BBC London. Полин Тейлър пък смята, че внуците ѝ „ще бъдат очаровани от него“.

Художникът, чиято самоличност е неизвестна, за последен път рисува в столицата във Финсбъри парк. Тогава напръска със зелена боя стена зад отрязано дърво, за да прилича на зеленина, с шаблон на човек, който държи пръскачка до него.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас