Влади Въргала, Ники Сотиров и още „Рисуващи артисти“ представят изложба

Снимка: Facobook

Влади Въргала, Ники Сотиров и още „Рисуващи артисти“ представят изложба

Снимка: Facobook
Сподели

Десет български актьори, изкушени от изобразителното изкуство, ще открият съвместна изложба на 9 май в галерия „Финес“. Изложбата е под надслов „Рисуващи артисти“. Идеята е на Олег Чернев, който вече има

три самостоятелни експозиции на фотопейзажи.

Той ги определя като „хибридна живопис, родена от микса между фотографията и техниката на дигиталното масло“.

„Заглавието на събитието е заимствано от инициативата на Игор Марковски „Пеещи артисти“ и

има за цел да покаже, че за таланта няма граници“, съобщи за Българска телеграфна агенция Олег Чернев.

В изложбата освен Чернев със свои картини ще участват Петър Георгиев – Рей, Силвия Генова, Влади Въргала, Николай Сотиров, Зорница София, Петя Миладинова. Другите „Рисуващи артисти“ са: Девина Василева (дъщерята на Зуека) и актьорите от Пловдивския куклен театър Инна Панайотова и Димитър Николов – Шаблата.

„Убеден съм, че с времето и други колеги ще се присъединят към нас. Отправили сме покани към Диана Димитрова и Калин Сърменов, които имат и образование в сферата на изящното изкуство. Много ми се иска нашата инициатива да е

своеобразно „преброяване на дивите зайци“.

Естествен инстинкт на творческия човек е да търси изява – колкото повече, толкова повече. Картините са една друга форма и възможност да изразиш и опознаеш себе си“, отбеляза Олег Чернев.

Той каза още, че за инициативата „Рисуващи артисти“ е вдъхновен от Иван Андонов и неговото многостранно творчество като артист, режисьор и художник.

„Дори исках да наречем нашата инициатива на негово име, отдавайки почит и черпейки от неговия авторитет и любов на публиката. Но, за съжаление, не получих позволение от съпругата му“, каза Чернев.

Актуално

Избрано за вас