„Пеещи артисти“ се завръщат с концерт в Пловдив

Фотокредит: Пеещи артисти / Facebook

„Пеещи артисти“ се завръщат с концерт в Пловдив

Фотокредит: Пеещи артисти / Facebook
Сподели

Сцената на Античния театър в Пловдив ще бъде оживена от музика с гостуването на „Пеещи артисти 2“ на 1 юни от 20.00 часа. Специалният концерт-спектакъл, който продължава живота на предишното издание на проекта от миналата година, е организиран от МАСКАРТ и АРГОС.

„„Пеещи артисти 2“ е едно предизвикателство. Музикантите могат да играят на сцена, а актьорите да пеят. Това е нещо като авантюра, която неусетно се превръща в любов. Спектакълът

изважда всички от зоната им на комфорт и ги поставя в ситуация, абсолютно нетипична за тях

Не всеки от участниците е имал възможността в своя живот да е на сцена с толкова голям оркестър, но когато излязат на сцена и усетят мощта, силата и вибрацията на оркестър дирижиран така виртуозно, те се пренасят на съвсем различно ниво.“, споделят организаторите на своята Facebook страница.

„Пеещи артисти“ 2022 / Фотокредит: АРХИВ

„Музиката през погледа на актьора има съвсем различен изказ и посока. „Пеещи артисти 2″ е една инициатива, която дава възможност да се осъществяват мисии и цели, а именно да  пазим жива българската памет,

да обръщаме внимание на нашата история, да съживяваме части от българската култура ,

която по някакъв начин има опасност да бъде забравена. Особено предизвикателство е да работиш с някой който е професионалист в областта си. Музиката е нещо като душата на човек, можеш да ходиш в различни светове и то докато стоиш на едно място. Тя е начин на живот, начин на изразяване. Когато човек пее, той изразява своите чувства и ги предава на публиката.“, допълват от организацията.

Ето кого ще зрителите на „Пеещи артисти“ ще могат да видят на сцената на Античния театър в незабравимата вечер на 1 юни: Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Милица Божинова, Симеон Владов, Орлин Горанов Петя Дикова, Тони Димитрова, Добрин Досев, Катерина Евро, Стефания Колева, Милена Маркова, Орлин Павлов, Люба Пашова, Койна Русева, Гергана Стоянова, Александра Сърчаджиева, Жаклин Таракчи, Николай Урумов, Маргарита Хранова, Даниел Цочев и още много други.

Когато свършат думите идва музиката.“

Наскоро излезе и филмът „Пеещи артисти“, който може да се гледа със свободен достъп в платформата YouTube. Чуйте „музикалните въздишки“ на мнозина от най-добрите ни артисти, сред които Татяна Лолова, Койна Русева, Маргарита Хранова и още много други.

 

Актуално

Избрано за вас