Зооактивисти съсипаха портрета на крал Чарлз

Снимка: Animal Rights/Twitter

Зооактивисти съсипаха портрета на крал Чарлз

Снимка: Animal Rights/Twitter
Сподели

Активисти от група за защита на правата на животните са съсипали първия официален портрет на крал Чарлз, който в момента е изложен в лондонска галерия.

Групата Animal Rising публикува в каналите си в социалните медии видеоклип, на който се вижда как двама активисти използват валяк за боя, за да залепят надписи върху портрета на монарха.

Членовете на обществеността можеха свободно да видят портрета на монарха, който е изложен в галерия „Филип Молд“ в центъра на Лондон до 21 юни.

Картината, която е

първият официален портрет на крал Чарлз предизвика поредица от критики,

когато беше открита по-рано тази година, припомня CNN. Художникът Джонатън Йео изобрази краля на фон от малиновочервени мазки.

Активисти покриха главата на краля с изображение на британския анимационен герой Уолъс от комедийната поредица „Уолъс и Громит“. След това върху картината беше залепен и надпис с балончета за реч със следния надпис: „Няма сирене Громит, вижте цялата тази жестокост във фермите на RSCPA“.

Целта на акцията е

да се привлече вниманието към нов доклад,

публикуван  от групата, в който се изследват 45 ферми. Техните стандарти за хуманно отношение към животните са гарантирани от Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA). Схемата „Гарантирано“ на RSPCA обещава, че животните в защитените ферми получават повече жизнено пространство. Месото, рибата и млечните продукти, произведени в тези ферми, са обозначени с логото на RSCPA. Animal Rising описва констатациите си като „разтърсващи“, като твърди, че

във всички посетени ферми е наблюдавана „тежка жестокост към животните“.

Миналия месец крал Чарлз стана лице на RSPCA. В изявление, предоставено на британския вестник The Telegraph, активист на Animal Rising обяснява действията на групата,

„Тъй като крал Чарлз е толкова голям фен на „Уолъс и Громит“, не можехме да измислим по-добър начин да привлечем вниманието му към ужасяващите сцени във фермите, гарантирани от RSPCA! Въпреки че се

надяваме, че това е забавно за Негово Величество,

ние също така го призоваваме сериозно да преосмисли дали иска да бъде свързван с ужасните страдания във фермите, одобрявани от RSPCA“.

(По време на ангажимент през 2012 г. в Кларънс Хаус по случай диамантения юбилей на покойната кралица Елизабет, съпругата на Чарлз – Камила каза на група деца, че „Уолъс и Громит са любимите персонажи на монарха на света“).

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас