2023 година – най-успешната за музикалния бизнес

2023 година – най-успешната за музикалния бизнес

Сподели

Най-успешна досега за музикалния бизнес, е била отминалата 2023 година, се разкрива в информация на Live Nation. Отчита се, че

посещаемостта на концертите е скочила с 20%,

благодарение на световните поп сензации Бионсе и Тейлър Суифт. През 2023 година и двете музикални икони реализираха грандиозни турнета с най-големите си хитове.

Базирани в Бевърли Хилс компания за продаване на билети, както и промоутър на концерти също отбелязват в последния си отчет за печалбите, че продажбите на билети са се увеличили с 30%. Повече от 620 милиона билета, продадени от Ticketmaster, са

донесли близо 36 милиарда долара.

Само през изминалата 2023 година, повече от 145 милиона души са посетили над 50 000 събития на живо, се съобщава още в изявлението.

„Музикалната индустрия достигна нови висоти през 2023 година и търсенето продължава да нараства“, казва Майкъл Рапино, главен изпълнителен директор на Live Nation.

„Нашият дигитален свят дава възможност на артистите да развият глобални последователи, като същевременно вдъхновява феновете да жадуват за лично преживяване повече от всякога. В същото време бизнесът предлага все по-голямо разнообразие от концерти, които привличат нова публика, се цитира още от Рапино.

Голяма част от този успех е, разбира се, благодарение на две от най-големите музикални звезди, Бионсе и Тейлър Суифт. Турнето Renaissance на първата натрупа повече от 575 милиона долара от продажба на билети, докато

продължаващото турне на Суифт, се оценява на над 700 милиона долара.

В допълнение и двете звезди са се възползвали от световните си гастроли, като издадоха и концертни филми. AMC Theatres отчита печалбата им на близо 305,7 милиона долара.

Актуално