Супербоул чупи рекорди по гледаемост: Тейлър Суифт ли е причината?

Снимка: EZRA SHAW/GETTY

Супербоул чупи рекорди по гледаемост: Тейлър Суифт ли е причината?

Снимка: EZRA SHAW/GETTY
Сподели

Близо 123,4 милиона души са проследили двубоя между Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско Фортинайнърс на финала на Националната футболна лига (NFL) на САЩ. Рейтингът на Супербоул чупи всички рекорди в историята на американския спорт.

Единственото пряко предаване, което е гледано едновременно от повече хора в Съединените щати, е

кацането на „Аполо 11“ на Луната през 1969 г. –

около 150 милиона зрители. Това показват данните на агенция Nielsen, публикувани от телевизията CBS, която е основният партньор на събитието.

Присъствието на Тейлър Суифт вероятно е основният фактор за промяната.

Рекордно висок брой от

около 202,4 милиона души са си пуснали Супербоул

поне за кратко през някоя от  мрежите, в които мачът е излъчван. Тук не се включват и неизвестното количество хора, които са гледали финала заедно в спортни барове.

Високата гледаемост може да се обясни с традиционния интерес към американския футбол, любопитството дали „Вождовете“ от Канзас Сити ще защитят миналогодишната си шампионска титла и

участието на звезди като Ъшър, Алиша Кийс

и други на концерта за полувремето, пише „Булевард България“.

Приливът на нова публика вероятно се дължи и на феновете на Тейлър Суифт, които не са сред обичайната целева група за NFL. Певицата прелетя почти 9000 км от Япония до Невада, за да може да присъства на стадиона и да подкрепи лично своя партньор Травис Келси от Канзас Сити.

Реакциите на Суифт след всяка точка на отбора бяха излъчвани както на големите екрани на трибуните, така и по телевизиите в цяла Америка.

Актуално

Избрано за вас