Ангелският глас на Емили Санде омагьоса българската публика

Снимка: BGNES

Ангелският глас на Емили Санде омагьоса българската публика

Снимка: BGNES
Сподели

Вечерта на 10 юли Зала 1 на НДК посрещна световноизвестната британска певица Емили Санде. Изпълнителката от дълго време е извън комерсиалната музика, но нейни хитове като „Next to me“, „My kind of love“ и „Read all about it“ все още вълнуват феновете на поп музиката.

През 2011 г. тя е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди. На следващата година получава две статуетки „Брит” – за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум. Едва на 26 години изпълнителката

успява да подобри рекорда на Beatles

за най-много поредни седмици в ТОП 10 на британската класация за албуми. Санде композира за редица музикални звезди – сред тях са Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Лиона Люис.

По професия певицата е хирург и преподавател в Станфорд.

„Добър вечер, София! Надявам се с музиката тази вечер да достигна до сърцата ви“, поздрави тя и като изненада публиката на безупречен български език.

Снимка: BGNES

Певицата и нейният екип от музиканти бяха подготвили различни и оригинални аранжименти на хитови песни от нейната дискография. Ангелският глас на Санде беше съчетан с майсторски джаз инструментали и също толкова талантливи беквокали, които създават илюзията за автентично госпъл звучене.

„Вдъхновявам се от всички велики соул изпълнители.

„Помня, когато бях на 13 години как слушах Арета Франклин и Нина Симон“. Именно това я кара да седне зад пианото и да изкара този характерен звук от миналото. 

Като почитател на този тип музика, аз се наслаждавах на всеки тон, всяка фраза от песните, формирали стила на предходното десетилетие. Забелязвам как, в периода от 12 години, стилът на Санде се е променил, надградил. Гласът ѝ вече е по-зрял, по-плътен, което го прави още по-въздействащ за публиката.

„Когато се чувствате сами и объркани, трябва да свалите тази маска от лицето си и просто да бъдете себе си“, обърна се певицата към публиката, преди изпълнението на една от най-емоционалните си песни- „Clown“.

 

Емили Санде представи пред българската публика и най-новата си песен „Roots“, която предстои да излезе скоро. В нея изпълнителката пее за завръщането към корените си, значението на рода и семейството. Тя споделя, че времето, прекарано в големия град, довело до напрежение и преумора. Преди година тя решава да се върне в родния си град, да седне на старото си детско пиано и да започне да твори. В новата песен тя включва и вокалите на африкански хор от Замбия, с което отдава почит към своите предци и произход.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас