Чарлс III яхва престола с The Beatles

Чарлс III яхва престола с The Beatles

Сподели
Елтън Джон отпадна от плейлиста за коронацията на Чарлс заради симпатията си към Даяна

Ясен е плейлистът за коронацията на британския крал Чарлс III. Той  ще седне на престола под звуците на култови за артисти като The Beatles, Spice Girls, Том Джоунс и Дейвид Боуи.

Abbey Road

 Селекцията е изготвена от Министерството на културата,

медиите и спорта и съдържа 27 песни, предава BBC. Любопитна е липсата на сър Елтън Джон, който винаги е демонстрирал топли отношения с кралското семейство. Твърде вероятно е това да се дължи на близкото му приятелство с принцеса Даяна, която беляза монархията с развод и торнадо от медийни скандали. На историческото по мащаба на гледаемост погребение на принцесата на Уелс Елтън Джон изпълни създадената специално за нея песен Candle In The Wind.

No photo description available.

Първородният син на Елизабет II

ще бъде коронясан на 6 май,

подкрепен от Камила, кралицата-косорт на Обединеното кралство. Церемонията ще бъде открита символично с Come Together на The Beatles, след което с намигване към тълпата и възрастта на Чарлс ще прозвучи Daddy Cool на Boney M. Принципът „стари, но златни“ в подбора защитават Кейт Буш, The Proclaimers, Джордж Езра и Madness.

Хари Стайлс и Емили Санде са единствените представители

на поп поколението, нашумяло в последното десетилетие.

Коронацията на Чарлс ще бъде ще бъде маркирана от официално шествие с карети и традиционен поздрав към нацията от балкона на Бъкингамския дворец. Службата в Уестминстърското абатство се очаква да бъде

значително по-кратка от традиционните 3 часа,

отделени на Елизабет II при нейното изкачване на престола през 1953.

На 7 май събитието ще бъде отбелязано с концерт и светлинно шоу в замъка Уиндзор, както и с улични празненства. Допълнителният почивен ден (8 май), който британците получават в чест на коронацията на Чарлс, ще бъде посветен на локални доброволчески проекти.

Фотокредит: Henry Nicolls/Reuters; Apple Corps; Elton John Official 

Актуално

Избрано за вас