Пианистът Даниел Верстапен ще изнесе концерти в Пловдив и Габрово

Снимка: Directo Agency

Пианистът Даниел Верстапен ще изнесе концерти в Пловдив и Габрово

Снимка: Directo Agency
Сподели

Една от най-нестандартните фигури на европейската музикална сцена пристига в България.  Световноизвестният белгийски пианист и композитор Даниел Верстапен ще направи два концерта в страната. Той обещава да не изневери на уникалния си талант.

България е част от световното му турне ‒ RECONNECTION – 2023/2024 г.,  в което пианистът пресича сцените на „Кенеди Център“ във  Вашингтон, „Сидни Опера“ в Австралия, „Пиано център за музика и изкуство“ в Нова Зеландия, „Харпа“ в Исландия. У нас виртуозът ще пристигне веднага след пърформанса си в  „Карнеги Хол“ в Ню Йорк.

Концертите на Даниел Верстапен са неповторими, тъй като във всеки един той

пресъздава част от националната музика на съответната страна.

Тази своя концепция белгийският виртуоз обединява под проекта „Мост между култури“. В България покана за участие в него получават Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов, кавалджията Дамян Йорданови хор „Магическите гласове на България“.

Най-добрият начин да представиш страната си е чрез музиката. Обичам да казвам, че

музиката е най-добрият посланик.

„Мост между култури“ е връзката, която среща хора и поколения от различни страни. Оставя и топла следа в сърцата им.

В магията на дълбоко емоционалната музика, създадена от Даниел Верстапен,  българската публика ще се потопи на 18 юни в Античния театър в Пловдив и на 20 юни в Габрово в Дома на културата „Емануил Манолов“. Тогава ще се състои и премиерата на уникалната колаборация между белгийския пианист и българските артисти, в основата на която е българският фолклор.

Концертите на Даниел Верстапен в България са под патронажа на посланика на Кралство Белгия у нас по случай белгийското председателство на Европейската комисия. Събитието в Пловдив е с любезната подкрепа на общината.

Билети за завладяващите концерти можете да си закупите ТУК.

Актуално

Избрано за вас