Българският артист Benjie, работещ с „Молец“, издаде собствена песен

Снимка: Личен архив

Българският артист Benjie, работещ с „Молец“, издаде собствена песен

Снимка: Личен архив
Сподели

Младият български артист Benjie Gergorie представя своята първа песен „popstar*“. Тя отразява негови лични преживявания, които го вдъхновяват за написването ѝ. Сингълът е част от предстоящото му EP, озаглавено „pesni za gadjeto“.

„Песента дойде в много ключов момент, в който бях изпълнен със съмнения. Съмнение дали мога да дам на човека до мен това, от което се нуждае, съмнение дали това е човекът за мен, съмнения дали може да се приближаваме все повече един към другq въпреки различията ни.

Седнах и цялата песен се изля на един дъх.

Изключително лична песен, чиято цел беше да изразя тези съмнения, но и да дам позитивно решение и кураж на себе си, а и на всички, които са попадали в подобна ситуация. Реших, че е добър подход, вместо да се фокусирам върху съмненията, които ме карат да се чувствам зле, да обърна внимание към позитивните неща във връзката ми и да възпея всичко, на което се възхищавам. Със сигурност основната ми цел с песента е да дава надежда“, споделя за дебюта си Benjie.

Снимка: Личен архив

За него любовта винаги е била най-голямата. „След различни случки и ситуации се чувствах вдъхновен, сядах в студиото и просто изливах сърцето си.

Събраха се много песни, може би достатъчно за албум.

Една вечер с Мила Роберт стояхме в Пловдив след нейно участие, слушахме всички песни и забелязахме, че има доста със сходна тематика, а именно, че те са песни за гаджето“, казва още той за вдъхновението си.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от popstar* (@benjiegregorie)

Музиката на Benjie Gergorie обещава да бъде истинска и автентична. Едно от неговите намерения е да не си слага рамки и ограничения в музиката. „Дори аз самият не знам каква ще бъде музиката на Бенджи занапред, но знам, че фокусът винаги ще е върху автентичната музика, тази, която идва от сърцето. Темите едва ли ще бъдат нещо различно от нещата, които ме вълнуват най-много. А именно любовта, Бог, моите лични наблюдения и опит, и готината игра с думите. Въпреки че не смятам да се ограничавам стилово,

мисля, че звука на Бенджи ще бъде разпознаваем, познат, но и различен“,

заявява новата надежда на българската музика.

Можете да слушате „popstar*“ във всички дигитални платформи.

Снимка: Личен архив

Benjie Gergorie е по-популярен в музикалните среди като Камен, където от години е познат музикален продуцент. Сред многото артисти, с които е работил са „Молец“, Дара, Мила Роберт, Жлъч, Григовор, Роби и Дара Екимова. На световната сцена той е продуцирал за великобританския R&B певец Jerome Thomas, американския рапър Bran Movay, южноафриканския изпълнител Nu Edison и много други.

Музиката му е звучала в ефира на BBC1 Radio и KCRW.

За него са писали в престижното музикално списание CLASH Magazine, а песента му с българската певица Leena беше публикувана на главната страница на уебсайта на алтернативната музикална платформа COLORS.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас