ТОП 5 вечни песни на Селин Дион

Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy

ТОП 5 вечни песни на Селин Дион

Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy
Сподели

Селин Дион е артист, чийто талант не може да бъде описан с думи. Той се извисява толкова високо, че може да достигне дори и облаците. За съжаление, днес почитателите ѝ да не могат да се докоснат на живо до него заради  тежкото неврологично заболяване на певицата. Тя обаче е категорична, че ще го пребори, за да се върне обратно на мястото, където принадлежи – на сцената при верните си фенове. Докато всички тръпнем в очакване за този момент, ви препоръчваме да си пуснете някоя от вечните класики на певицата, която празнува своя рожден ден на 30 март.

„Where Does My Heart Beat Now?“ Unison (1990)

Въпреки че Дион се радва на успех в родината си Канада още от 13-годишна възраст, тя трябва да изчака до началото на 20-те си години, за да пробие в Щатите. Третият сингъл от англоезичния ѝ дебют Unison – Where Does My Heart Beat Now?, става

първият хит на певицата в Топ 10 на САЩ

през пролетта на 1991 г. и по същество поставя началото на международната ѝ кариера. Песента има всички предпоставки да се превърне в класика за Селин.

„The Power of Love,“ The Colour of My Love (1993)

В средата на 80-те години песента вече е била три пъти в класациите. Кавърите на Air Supply и Laura Branigan, както и оригиналът на Jennifer Rush, се радват на среден успех в Billboard Hot 100. Номинираният за „Грами“ сингъл се превръща в първия от четирите ѝ американски №1. Албумът  The Colour of My Love  продава в над 20 милиона копия, утвърждавайки Дион като световна икона на баладите.

„Think Twice,“ The Colour of My Love (1994)

„Think Twice“ почти не се появява в Щатите (№ 97), но остава един от най-известните хитове на Дион от другата страна на Атлантическия океан. Песента „царува“ седем седмици в Топ 40 на класацията за сингли CHART. Така се превръща в

една от най-продаваните солови женски песни

във Великобритания за всички времена.

„To Love You More,“ The Colour of My Love (1995)        

Дион записва песента специално за японската драма Koibito yo през 1995 г., акомпанира ѝ базираната в Токио формация Kryzler and Kompany. Тя вероятно е едно от най-страстните вокални изпълнения в кариерата ѝ, пише grammy.com.

„Pour que tu m’aimes encore,“ D’eux (1995)

В средата на 90-те години на миналия век Дион се превръща в такава сензация. Написана от един от най-прочутите трубадури на Париж Жан-Жак Голдман – Pour que tu m’aimes остава песенният славен „венец на родния ѝ език“

Сингълът от 1995 г. позволява на Дион да покаже по-чувствената си страна с начален стих, който се връща към шансоните от миналото. Дори когато бийтовете започват да звучат, звездата запазва относително спокойствие и сдържаност.

Актуално

Избрано за вас