Chaplin Pianissimo се мести в Драматичния театър в Пловдив

Снимка: Getty Images

Chaplin Pianissimo се мести в Драматичния театър в Пловдив

Снимка: Getty Images
Сподели

Пловдивският концерт Chaplin Pianissimo се мести от Античния в Драматичния театър. Причината са нестабилното време,  технически проблеми и отказът да бъдат застраховани двата рояла, съобщават организаторите.

Спектакълът на 12 юни, в който участва петото дете на Чарли Чаплин – Юджийн, отбелязва

135-годишнината от рождението на великия комик

и ще бъде показан за първи път в София на 10 юни в зала „България“, а на 15 юни – във Варна.

В Пловдив синът на Чаплин, който е автор на документални филми и е работил с Queen, Дейвид Бауи и Rolling Stones, ще се срещне с театралната трупа в града под тепетата.

Chaplin Pianissimo разказва историята на комика чрез неговата музика, пише БТА.

„Спомням си как той сядаше на рояла в хола и започваше да свири някаква мелодия. Като пораснах, разбрах, че той е самоук и трудно разчита ноти, но

музиката , която създаде за филмите си, го надживя“,

казва Юджийн Чаплин. Той е кръстен на дядо си – световноизвестният драматург Юджийн О‘Нийл, носител на Нобелова награда за литература и „Пулицър“.

В концерта участват двама световни пианисти – Жан-Паскал Бентюс и Силвен Моризе. Музикалният спектакъл включва специална

мултимедия с откъси от филми с незабравимия актьор,

сред които са „Великият диктатор“, „Хлапето“ и „Светлините на рампата“.

„Исках да създам един много личен спектакъл, в който да разкажа за баща си – отвъд представата на милиони хора по света за Чарлз Спенсър Чаплин, допълва Юджийн Чаплин. Той работи върху спектакъла няколко години. Помагат му братята и сестрите, както и дъщеря му Кийра Чаплин.

Актуално

Избрано за вас