Coldplay обявиха издаването на десетия си албум „Moon Music“

Снимка: Anna Lee Highres

Coldplay обявиха издаването на десетия си албум „Moon Music“

Снимка: Anna Lee Highres
Сподели

 Coldplay обявиха издаването на десетия си студиен албум „Moon Music“, който ще излезе на 4 октомври.

Първият сингъл от албума, „feelslikeimfallinginlove“, се очаква този петък. Албумът е продуциран от Макс Мартин, който е работил с много големи изпълнители – от Бритни Спиърс и The Weekеnd до Тейлър Суифт и Ариана Гранде. Албумът е първият на групата след „Music of the Spheres“ от 2021 г.

Coldplay са едни от най-екологично осъзнатите изпълнители в музиката. Този извод можем да си направим спрямо анонса на групата в социалните мрежи, които отделят повече внимание на природосъобразния диск, отколкото на самата музика.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Coldplay (@coldplay)

Настоящото турне на групата е довело до 59% по-малко емисии на CO2 в сравнение с предишното им стадионно турне. Така те са положили много усилия да направят физическото издание на Moon Music с възможно най-малко вредни емисии. Това съобщи Variety.

Това ще бъде първият в света албум, издаден като 140-грамова плоча EcoRecord LP, като всеки екземпляр е изработен от 9 рециклирани PET-пластмасови бутилки, извлечени от отпадъци след потребление.

Това ще предотврати производството на повече от 25 метрични тона първична пластмаса и

ще осигури 85% намаление на емисиите на CO2

в производствения процес на килограм в сравнение с традиционния 140-грамов винил.

Освен това групата си сътрудничи с дългогодишните партньори на The Ocean Cleanup за създаването на допълнителен формат. Това са Notebook Edition EcoRecord LP.

Дискът ще се състои от 70% речна пластмаса, намерена от The Ocean Cleanup от река Рио Лас Вакас, Гватемала. Така са предотвратили достигнето ѝ до Хондураския залив и Атлантическия океан.

“Moon Music“ ще бъдат първите в света, които ще бъдат издадени на EcoCD. Създадени от 90% рециклиран поликарбонат, получен от отпадъчни потоци след потребление. Това ще осигури поне

78% намаление на емисиите на CO2/kg и ще избегне производството на повече от пет метрични тона първична пластмаса.

В стремежа си да се намалят отпадъците първото издание на “Moon Music“ (както EcoRecord LP, така и EcoCD) ще бъде строго ограничено. Всеки диск ще бъде произведен с по-висока спецификация. Продуктите от първото издание на EcoRecord LP ще бъдат индивидуално номерирани.

Албумът “Moon Music“ може да бъде поръчана предварително в четири физически формата. Всички ясно обозначени като първо издание:

– Стандартна EcoCD
– Стандартен EcoRecord LP
– Издание Notebook EcoCD
– Notebook Edition EcoRecord LP + EcoCD

Notebook Edition (EcoCD и EcoRecord LP) се предлага като книга с твърди корици. Книгата е реплика на оригиналния студиен бележник на Крис Мартин. Той съдържа 28 страници с бележки, текстове и илюстрации от процеса на писане и записване на албума.

Изданието на тетрадката включва и допълнителни бележки за озвучаване и демо записи от звукозаписните сесии на албума.

Актуално

Избрано за вас