Да чуеш „Вокални нюанси“ на четирима изпълнители

Снимка: Тамара Ангеловска

Да чуеш „Вокални нюанси“ на четирима изпълнители

Снимка: Тамара Ангеловска
Сподели

В столичния Музей „Борис Христов“ се проведе концертът  „Вокални нюанси“. В програмата се включиха изпълнители с различен творчески път и професианални успехи в певческата и творческа кариера като Божидар Пенев, който е баритон и контратенор, сопраното Тамара Ангеловска, Теодора Маркова също сопран, както и тенорът Теодор Иванов. Освен, че беше на пианото Марио Йоцов изненада публиката и с интересната и комична „Песен за бълхата“ на руския композитор Модест Мусоргски, както и Granada на Агустин Лара.

Удоволствие е на сцената да се поставят

различни и разнообразни арии,

които за момент потапят публиката в красива и лирична мелодия,  след това звучат минорно, а после възторжено. Програмата бе прецизно подредена и изграждаше данните и качествата на изпълнителите. В залата, в която бяха подредени графики, големият роял и мощните и нежни гласове на талантливите певци караха публиката да настръхва и да усети всички красиви музикални нюанси.

Един от най-безспорните таланти на вечерта бе

певицата и актриса Тамара Ангеловска,

която идва от Северна Македония, за да учи в България. Тук завършва и певческото си и актьорското си образование в Нов Български Университет. Изпълненията й бяха наситени с богата и прецизна оперна техника, но и с добре поставена актьорска игра, която Тамара вярва, че трябва да съпътства изпълнението на всеки оперен певец.

Снимка: Тамара Ангеловска

Тя изпълни арията „Церлина“ от операта Дон Жуан на Моцарт , известната ария на Музета от операта „Бохеми“ на Пучини, арията на Адина от „Любовен Еликсир“ и два романса на Паоло Франческо Тости La Serenata и Baciami. Самата Тамара сподели като вълнение от концерта:

„Обичам да пея Тости, защото съм стипендиант на института Тости, а отговорността да изпълнявам негови арии за мен е много важна и голяма. И като стпипендиант, удостоена с тази чест, ще продължавам да изпълнявам романсите му, защото аз имам участия и в Италия, Сърбия, Северна Македония, но много добре се чувствам в България. Много ми е мило да пея тук, където съм се образовала и съм получила толкова много знания.изкуството на един творец трябва да се развива глобално, и че артистите са хората, които строят мост между различните култури и държави.“ 

Актуално

Избрано за вас