Франция представя официалната музикална тема на Олимпийските игри 2024

Снимка: flotrack.com

Франция представя официалната музикална тема на Олимпийските игри 2024

Снимка: flotrack.com
Сподели

Франция представя официалната музикална тема на Олимпийските и Параолимпийските игри, композирана от Виктор льо Ман, предаде АФП. Това ще се случи по време на церемонията на посрещането на олимпийския огън в Марсилия.

Музиката е с название „Парад“ (Parade). Тя ще бъде изпълнена на живо от Оркестъра на Марсилия в двореца Фаро.

Мелодията започва в жанр поп с участието на цигулки, след това се включва симфоничен оркестър, преминава в пеене на хорове и се превръща в типичното френско електро звучене.

Композиторът Виктор Льо Ман каза, че има „хиляди неща за интерпретиране“ – „силата, треската“, „ликуването на зрителите“, „напрежението, стресът преди излизането на стадиона“,

„моментът на сплотяване, понякога и на объркване“.  

Разработена във „вариации“ с различни звуци и ритми, тази мелодия ще съпътства всички акценти на тазгодишните игри. От пристигането на олимпийския огън в Марсилия, през всеки етап от предаването му до местата за провеждане на състезанията.

Записът е осъществен с Националния оркестър на Франция и хора на радио Франс.

Официалната музикална тема е различна от химна на олимпийските игри, който съпровожда запалването на огъня в Олимп, Гърция. Той е създаден за първите съвременни олимпийски игри.

Виктор льо Ман е музикант, продуцент и аранжор. Освен това – е и музикален ръководител на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските (26 юли – 11 август) и Параолимпийските (28 август – 8 септември) игри.

Актуално

Избрано за вас