Imagine Dragons катерят нов музикален връх със „Затворени очи“

Снимка: ERIC RAY DAVIDSON

Imagine Dragons катерят нов музикален връх със „Затворени очи“

Снимка: ERIC RAY DAVIDSON
Сподели

Imagine Dragons продължават да предефинират рок музиката през XXI век. Поставяйки началото на нова творческа ера, Дан, Уейн, Бен и Даниел се завръщат с новия сингъл Eyes Closed. Парчето на групата е придружено от креативен видеоклип.

Режисирано от Андрю Донохо (J Balvin, Twenty One Pilots), официалното видео е вдъхновено от илюстрованите творби на френския художник и писател Moebius. То разказва за сюрреалистичното пътуване на Дан, символизиращо завръщането към живота. Eyes Closed съчетава

елементи на алтернативна и електронна музика,

рап и рок. За песента фронтменът на Imagine Dragons Дан Рейнълдс разказва:

„След като се откъснах за известно време от музиката и прекарах време със семейството и близките си, най-накрая усетих желание да се върна, но с нов поглед и манталитет. Светът изглежда много по-различно, след като си бил в група повече от десетилетие. Но някои неща винаги ще си останат същите. Именно намирането на точния

баланс между носталгия и свежест

ми носи най-голяма радост в студиото. Много се забавлявахме, докато създавахме този запис. Надявам се и вие да му се насладите“.

Последната нова музика, която чухме от Imagine Dragons бе Children of the Sky (a Starfield song), вдъхновена от хитова научнофантастична игра. Друг важен момент в кариерата им е успехът на хитовия им сингъл Bad Liar. Той току-що надхвърли 1 млрд. стрийма в Spotify. Така Imagine Dragons се превърнаха в „първата група, отбелязала 10 песни с над 1 млрд. стрийма в Spotify“.

Актуално

Избрано за вас