Кирил Манолов представя премиерния си албум „Tutto Verdi“

Снимка: Държавна опера - Варна

Кирил Манолов представя премиерния си албум „Tutto Verdi“

Снимка: Държавна опера - Варна
Сподели

На 24 февруари магнетичният баритон Кирил Манолов ще представи премиерния си албум “TUTTO VERDI” заедно с оркестъра и хора на Държавна опера – Варна. Концертът ще се проведе под палката на маестро Павел Балев. В програмата са включени едни от най-известните баритонови арии на великия италиански оперен композитор Джузепе Верди. На Кирил Манолов ще партнират солистите Бойка Василева, Артьом Арутюнов, Свилен Николов и Гео Чобанов.

Кирил Манолов завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специализира оперно пеене в Милано и Виена. Награждаван е в конкурси за млади оперни певци във Виена, Варшава и Барселона и е

носител на голямата награда „Златен пръстен на София”

от XIV международен конкурс за млади оперни певци „Борис Христов“ – награда, присъждана само 4 пъти в 60-годишната история на конкурса.

Пее на сцените на оперните театри в Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Копенхаген, Будапеща и Лисабон. Изявявал се е и в Брюксел, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Парма, фестивалите в Равена, Мачерата, Савонлина, Дубровник, Палма де Майорка.  Работи с диригенти и режисьори като Рикардо Мути, Даниел Орен, Карло Рици, Симоне Янг, Александър Ведерников, Дамиано Микелето, Арно Бернар, Дитрих Хилсдорф, Дейвид МакВикър.

В репертоара му присъстват оперни произведения от Верди, Пучини, Доницети, Росини, Моцарт, Гуно, Бизе, Чайковски, Прокофиев и Курт Вайл, както и кантатно-ораториални творби от Бах, Бетовен, Фуре и Брамс, камерна музика от български и чужди композитори.

След изключително успешния му дебют на оперния фестивал в Равена, Италия в ролята на Сър Джон Фалстаф от операта „Фалстаф” на Верди италианската критика и диригента Рикардо Мути го определят като

„най-новия най-голям съвременен изпълнител на тази роля“.

Кирил Манолов записва за Българското национално радио, Хърватското радио и телевизия, Австрийското национално радио ОRF и др. Издава компактдискове със свои участия в сътрудничество с продуцентски компании като RMM и Harmonia Mundi.

Първият оперен албум на Кирил Манолов “Tutto Verdi” с 12 баритонови арии под диригентството на Павел Балев е реализиран от дирекция Музикална продукция на БНР с продуцент д-р Георги Еленков.

Актуално

Избрано за вас