Жените доминират по номинации за „Грами“: Кой ще грабне статуетка?

Снимка: Andrew Chin/Getty Images

Жените доминират по номинации за „Грами“: Кой ще грабне статуетка?

Снимка: Andrew Chin/Getty Images
Сподели

Жените в музикалната индустрия може би ще доминират тази вечер при раздаването на наградите „Грами“, след като представителките на нежния пол имат повече номинации от мъжете, предадоха осведомителните агенции. Комикът Тревър Ноа ще бъде водещ на 66-ата церемония за връчването на отличията, присъждани от американската Национална звукозаписна академия. Церемонията ще се състои в Лос Анджелис.

Певицата Сиза, чието истинско име е Солана Роу, е начело с девет номинации за „Грами“. Тя ще се бори за запис на годината, за песен на годината и най-добро R&B изпълнение за сингъла Kill Bill, отбелязва ДПА.

Продукцията SOS на Сиза пък се

съревновава за албум на годината

и за най-добър R&B албум.

Фийби Бриджърс ще пристигне на церемонията като втората по брой на номинации- със седем. Шест от тях са заедно с групата ѝ „Бойджиниъс“. Бандата е в надпреварата за албум на годината с The Record и за запис на годината – с Not Strong Enough. Виктория Моне също има седем номинации за „грамофончетата“.

Тейлър Суифт, Били Айлиш, Оливия Родриго и Майли Сайръс са с по шест номинации за „Грами“. Те се

конкурират в категорията за песен на годината

и запис на годината  за парчетата си Anti-Hero, What Was I Made For?, Vampire и Flowers.

Джон Батист, който също получи шест номинации за „Грами“, е единственият мъж, борещ се за запис на годината за Worship. Той е номиниран и за песен на годината за Butterfly и албум на годината за World Music Radio, припомня БТА.

В надпреварата за албум на годината той се конкурира със Суифт за Midnights, Родриго за Guts и Сайръс за Endless Summer Vacation. Шанс за статуетката имат още Джанел Моне за The Age Of Pleasure и Лана Дел Рей за Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd. Ако Тейлър Суифт спечели в тази категория, то тя ще бъде

единственият изпълнител, успял да вземе четири „грамофончета“

за албум на годината. Освен нея – досега с по три награди „Грами“ в тази категория са Пол Саймън, Стиви Уондър и Франк Синатра.

За най-добър нов изпълнител са номинирани Грейси Ейбрамс, Фред Агейн, Айс Спайс, Джели Рол, Коко Джоунс, Ноа Каан, Виктория Моне, Дъ Уор енд Трити. 

Актуално

Избрано за вас