10 звезди, които никога не са печелили „Грами“

10 звезди, които никога не са печелили „Грами“

Сподели

Някои изпълнители като Бионсе имат десетки награди „Грами“, но други имат само една или две. Има обаче и една още по-шокираща категория – огромните звезди, които никога не са печелили престижната статуетка. Ето някои изпълнители, които никога не са взимали най-високото музикално отличие.

Тупак Шакур

Въпреки че е смятан за един от най-добрите рапъри на всички времена, Тупак Шакур никога не е печелил награда „Грами“. Изпълнителят е номиниран шест пъти по време на кариерата си преди трагичната си смърт през 1996 г. През 2015 г., почти 20 години по-късно, музеят „Грами“ почете покойния рапър с изложба, наречена „All Eyez on Me: Писмата на Тупак Шакур“.

Майли Сайръс
Фото кредит: Vijat Mohindra/NBC via Getty Images

Трябва да има неписано правило, според което всички бивши звезди на „Дисни“ са освободени от правото да печелят награди „Грами“. Подобно на колегите си бивши детски звезди – Селена Гомез, Деми Ловато и Jonas Brothers, Майли Сайръс също е без музикалното отличие. И по подобен начин тя е номинирана два пъти. Едната от номинациите на Сайръс идва от работата ѝ по албума Montero на Лил Нас X.

Дженифър Лопес
Фото кредит: Getty Images

Повече от 20 години Дженифър Лопес не е била номинирана за награда „Грами“. Родената в Ню Йорк певица е била номинирана само два пъти и е губила и двата пъти. През 2018 г. обаче Лопес беше удостоена с наградата „Видео авангард“ – награда, която се присъжда на много по-малко изпълнители от „Грами“.

ABBA
Фото кредит: OLLE LINDEBORG/AFP/GETTY

Да, шокиращо е, че ABBA не е печелила награда „Грами“, но още по-шокиращо е, че групата дори не е била номинирана до 64-ите награди „Грами“, които се проведоха през 2022 г. и бяха обявени през 2021 г. Записът за оригиналната постановка на Уест Енд на мюзикъла „Mamma Mia!“, базиран на каталога на ABBA, беше номиниран за Грами преди самата група.

Кейти Пери
Фото кредит: NINA WESTERVELT/VARIETY VIA GETTY IMAGES

Кейти Пери има невероятен търговски успех като музикант, но работата ѝ на наградите „Грами“ не е толкова плодотворна. Пери е била номинирана 13 пъти, като през годините дори е печелила награди в три от четирите големи категории, но все още не е взела вкъщи своя собствена грамофонна плоча.

Сия
Фото кредит: Michael Tran/FilmMagic/GETTY IMAGES

Сия е известна с мощния си глас и честното си авторство на песни, но нито едно от двете не ѝ е донесло награда „Грами“. Австралийската изпълнителка обаче е писала песни за редица изпълнители, носители на статуетката, включително Риана, Бионсе и Бритни Спиърс.

Queen
Фото кредит: Paul Rider / Queen Productions Ltd.

Може би най-изненадващото заглавие в този списък е, че Queen никога не са печелили награда „Грами“. Въпреки огромния си успех през 70-те и 80-те години на миналия век, групата, водена от Фреди Меркюри, не успява да спечели наградата. Въпреки това бандата получи „Грами“ за цялостно творчество през 2018 г. за изключителния си принос към музиката през целия си мандат.

Backstreet Boys
Фото кредит: Larry Busacca/WireImage

Jonas Brothers не трябва да се чувстват зле. Те не са единствената момчешка група, която не е получила най-голямото музикално отличие. Въпреки че са били номинирани няколко пъти, Backstreet Boys нямат „Грами“. Те обаче имат две диамантени плочи, което е повече, отколкото може да се каже за повечето носители на статуетката.

Боб Марли
Фото кредит: Getty Images

Боб Марли остава един от най-влиятелните музиканти, доказал, че „Грами“ не определя твоето творчество или обхват. Поради преждевременната си смърт Марли не е имал толкова дълга кариера, за да създаде музика, която да бъде оценена с „Грами“. Но може да се предположи, че ако беше живял по-дълго, щеше да го направи. Марли все пак получи посмъртно наградата за цялостно творчество през 2001 г., същата година, когато беше увековечен със звезда на холивудската Алея на славата.

Snoop Dogg
Фото кредит: AP Photo/Chris O’Meara, File

Snoop Dogg е сменял името си повече пъти, отколкото е печелил награди „Грами“. Рапърът на „Gin and Juice“ все още не е получил голямата награда, но е получавал отличия от други награждаващи организации, като Billboard и BET. Освен това той има своя готварска книга и е приятел с Марта Стюарт, така че не съжаляваме за Снуп.

Актуално

Избрано за вас