Лили Иванова получи почетна награда в Брюксел

Снимка: БНР

Лили Иванова получи почетна награда в Брюксел

Снимка: БНР
Сподели

Лили Иванова получи почетен знак на Брюксел. Столицата на Европа уважи примата на българската естрада. В емблематичната брюкселска зала „Флаже” тя изнесе концерт с шлагерите на своя репертоар и вдигна на крака залата. Казват, че легендарната зала има една от най-добрите акустики в Европа.

Гостуващата в Брюксел певица Лили Иванова обяви създаването на фондация в Европейския парламент и изказа благодарност:

„Искам само да благодаря от цялото си сърце за гостоприемството, за прекрасната публика, прекрасните емоции и неща, които изживях снощи на сцената. Благодаря“ заяви българската прима.

Приветствието сподели заместник-кметът на Брюксел Жофри Куманс. Той се обърна към Лили Иванова с думите:

Имаме привилегията да приемем една истинска легенда на музиката и икона, чиито талант надхвърля границите и вдъхновява цели поколения“.

Евродепутатът от „Обнови Европа“ Илхан Кючюк, който бе патрон на концерта на певицата сподели:

Изкуството на Лили Иванова е непреходно. То обединява 4 поколения български граждани, независимо къде се намират по света“.

Концертът на примата ни събира 900 зрители. Стотици българи в Брюксел също присъстват на събитието. Илхан Кючук допълни още:

Чрез своите песни тя докосна сърцата ни снощи на концерта, но заедно с това и ни обедини. Още веднъж искам да повторя: Там, където е България, е Лили Иванова, а там, където е Лили Иванова, е България„.

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

Актуално

Избрано за вас