Лорина Камбурова – талантът, който няма да забравим

Снимка: Maria Galanina

Лорина Камбурова – талантът, който няма да забравим

Снимка: Maria Galanina
Сподели

Щом веднъж видите усмивката и очите ѝ, няма да ги забравите. Позитивната ѝ енергия е позната на всеки, който е имал удоволствието да се докосне до света ѝ. Актриса, певица и човек на изкуството – Лорина Камбурова е от онези звезди, които светят толкова ярко, че света сякаш не ги побира, затова рано го напускат, за да светят от небето.

Снимка: Facebook

Днес, 27 май, се навършват точно три години от деня, в който Лорина ни напуска. Спомням си големия обществен отзвук и всеобщото недоумение и тъга. Социалните мрежи бяха заляти от снимки и постове в нейна чест, пълни с мили думи.

А тя ги заслужава…

Лорина Камбурова става популярна у нас с ролите си в сериалите „Връзки“ и „Скъпи наследници“.

С актьорите от „Скъпи наследници“; Снимка: Личен архив

Тя обаче е от малкото родни актриси, които имат успешни проекти както в американски, така и в руски продукции. Участва в филми като „Тексаско клане: кожено лице“, „Смъртоносна надпревара 4: Отвъд анархията“, комедийната руска фантастика „Любовь и монстры“ („Любов и чудовища“) и др. Има и малка роля в българския филм „Като за последно“ на Ивайло Пенчев.

Кино дебютът ѝ е във филма „Блаженият“

на режисьора Станимир Трифонов. Неговата премиера е на 25-ото издание на София Филм Фест, а няколко дни по-късно е прожектиран в памет на Лорина.

Снимка: „Блаженият“

Тя е загадъчното момиче в клипа на една от най-красивите песни на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – „Тази песен не е за любов“. Тя е в няколко различни роли в клипа към песента Страничен наблюдател на Графа. Портнирайки си с Бойко Кръстанов, Лорина влиза в образа на България,

в която „не можеш да не се влюбиш“,

в рекламния клип на страната ни по повод българското европредседателство през 2018 г.

Снимка: Наталия Калчева

Освен, че киното запечатва таланта и красотата ѝ, музиката и дублажът запечатват гласа ѝ. Актрисата озвучава филми и сериали като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Кунг-фу панда 3“, „Пчеличката Мая: Игрите на меда“, „Спайдър-Мен: В Спайди-вселената“, „Тролчета“, както и Роуз Тико във филмите за „Междузвездни войни“.

Снимка: Ross’n Lorina

Ross’N Lorina е името на дуета ѝ с Росен Пенчев, с който имат участия и пишат собствена музика. Още 17-годишна Лорина се качва на голямата сцена на Music Idol,

стигайки до финала на трети сезон през 2009 г.

Модна икона, талантлив музикант, изключителна актриса и стойностен човек – Лорина Камбурова завинаги ще остане все така усмихната, с чаровен поглед, който има силата да те плени.

Снимка: „Любов и чудовища“

Особено неприятно е, когато си отиде някой, още повече, когато е млад човек… Чувството ни за справедливост се надига, все едно без време и неочаквано ни е отнето нещо, което е можело да бъде друго.

Снимка: Соня Димитрова

Сякаш само в моментите, когато смъртта напомни за себе си, се смиряваме и се сещаме, че сме толкова крехки и преходни. „Тя е млада, бъдещето е пред нея!“… Глупости!

Всичко, което имаме е днес,

но не можем напълно да го осъзнаем, докато несбъдналото се утре не почука на вратата ни. По презумпция си даваме време в бъдещето, планираме напред, така сме свикнали да мислим. И когато нечие бъдеще стане невъзможно, защото е прекъснато настоящето, чувстваме ощетеност и несправедливост.

Снимка: Виктория Муллер

Щеше ми се да разбирах… Смъртта обаче не отговаря на въпроса „Защо?“. А ние искаме отговор, сякаш това ще намали болката или ще върне човека.

Единственото, което можем да направим е да помним. А след като и спомените ни изчезнат ще остане изкуството, което сякаш е непреходно.

Актуално

Избрано за вас