Миро и големият финал, който е ново начало

Снимка: Борис Урумов

Миро и големият финал, който е ново начало

Снимка: Борис Урумов
Сподели

Изненадващо начало, впечатляващ финал, естетика и много много талант, който изпълни най-голямата зала в България. Кръщавайки концерта The Grand Finale Миро обеща, че финалът на турнето му ще е грандиозен – какъвто и беше.

Датата 17 април беше запазена отдавна в календара ми – най-голямата зала у нас, „Арена София“, се пълни с музиката на един от най-обичаните артисти у нас – Миро.

Снимка: Eli Deli

Нищо не може да повдигне така настроението на публиката както любимите хитове на изпълнителя – „Губя контрол“, „Рискувам да те имам“, „Някога преди“, „Гълъбо“, „Минаваш през мен“ и много други.

Миро изпя голяма част от хитовете си,

както и по-нови парчета, но въпреки това не ми се стори достатъчно – бях готова след финалния поклон всичко да започне отначало.

Снимка: Борис Урумов

Концертът беше музикално и стилистично издържан, имаше и своеобразна рамка – парчето, с което започна беше „Отначало“, а една от последните авторски песни, който Миро изпя беше „Върха на планината“, чийто текст гласи: „Ще запазя най-доброто за накрая“.

Трио Тринити, Александър Васев; Снимка: Eli Deli

Акценти на вечерта бяха

изключително красивите дуетни изпълнение

на Миро с Мария Илиева и Анелия, както и с момичетата от Трио Тринити. Допълнителен щрих към цялата картина, която се рисуваше по сцената бяха и танцьорите с хореограф Реми Тоин. Изцяло облечени в бяло, точно като Миро, в началото те донесоха много светлина.

Снимка: Eli Deli

За втората половина от концерта Миро носеше елегантен черен костюм, който перфектно пасна с изящните визии на всички дами, които бяха заедно с него на сцената. Нямаше как да не забележа стилистичните детайли, все пак те са ключови парченца от целия пъзел.

Снимка: Eli Deli

На екраните, които показваха случващото се на сцената отблизо, през цялото време вървяха и текстовете към песните. Това до някаква степен сякаш ми помогна да преоткрия значението на някой текстове на песни, които знам от години. Буквално ги чух по нов начин.

„Ние сме сега нашите мечти“, пее Миро в една от песните си. Перфектно описание на случващото се. Всеки изпълнител мечтае да покорява все по-големи сцени и

такъв концерт е връх в кариерата

както на Миро, така и на талантливите млади музиканти, които бяха заедно с него на сцената. А всички в публиката имаха удоволствието да станат свидетели на сбъдването на тази мечта, която не беше само на Миро.

Мартин Бодуров, Момчил Косев, Иван Йорданов; Снимка: Eli Deli

Лично станах свидетел колко развълнувани бяха музикантите от групата SoulBmoll, които го съпътстват в повечето му музикални изяви в последните близо три години. Те са изключително талантливи, свежи и внасящи щипка соул и фънк в музикалния ни свят с авторската музика, която създават.

Божана Спасова, Миглена Русева и Славина Калканджиева, по-познати и като Трио Тринити, се погрижиха за вокалите, а инструменталната част беше поверена на: Момчил Косев (китари и вокали), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов (барабани), Емилио Мархолев (бас китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта). Заедно със SoulBmoll на китара свири и Христо Нейчев.

Христо Нейчев и Емилио Мархолев; Снимка: Eli Deli

Тук е мястото да призная колко много ме впечатлиха и

новите аранжименти на песните,

особено на „Сувенир“, които се оказаха създадени от Момчил Косев.

„Не вие дойдохте заради мен, а аз дойдох заради вас“, каза Миро на публиката си и призна, че никога досега не е бил в тази зала и на такава сцена. Изключително благородно беше, че той я сподели и с три момичета от „Гласът на България“ – Елена Попова, Димитрина Германова и победителката от отбора му – Надежда Ковачева, които изпълниха няколко парчета преди концерта.

Снимка: Eli Deli

Емоцията изпълваше не само сцената, а цялата зала. Миро ни зарази с музиката, чара, таланта и доброто си настроение и

събитието ще се помни дълго –

не случайно на следващата сутрин се събудих припявайки си негови песни.

И този път изпълнителят не изневери на традицията си да завършва концертите си с любими български фолклорни песни. Специален гост беше и маестро Евгени Димитров.

Снимка: Eli Deli

Като ехо, отекващо в планината, бяха бурните аплодисменти и овации, с които публиката изпрати изпълнителя. Само за кратко обаче, защото изглежда, че Миро тепърва набира скорост. Той ще се завърне с ново лятно турне из страната, пренасяйки тази емоция, навсякъде, където ходи.

Актуално

Избрано за вас