Трио Тринити – божествен талант, харизма и стихия на сцената

Фото кредит: Олег Котов

Трио Тринити – божествен талант, харизма и стихия на сцената

Фото кредит: Олег Котов
Сподели

За първи път се срещнах с магията на тези три момичета, когато станаха част от една от любимите ми български фънк банди – SoulBmoll. Славина, Миглена и Божана – вече по-известни като трио Тринити. Те са магнетични, безумно талантливи и истински фурии на сцената.

И трите от малки са посветили живота си на музиката. Така се е стекъл пътят им, че не е имало момент, в който да се колебаят дали да изберат музиката, сякаш тя избира тях. Говорейки си за начала, Божана ни разказва много мил и ярък семеен спомен, в който пред себе си и пред близките си заявява, че ще се занимава с музика и това ще ѝ бъде не хоби, а професия.

Момичетата признават, че са се сблъсквали с мисленето „музикант къща не храни“. Категорични са обаче, че да се занимаваш с музика е професия като всяка друга, просто работното ти време не е от 9 до 5. „Понякога е 24/7“, казва Божана.

„Изисква огромна подготовка и талант, който на всичкото отгоре не е даден на всеки. Всеки има различен талант с причина.“, добавя Миглена.

Отдясно наляво: Славина, Миглена, Божана; Фото кредит: Eli Deli

Трите се срещат в Музикалната академия в класа на проф. Стефка Оникян, която признават, че стои в основата на триото.

Една коридорна акустика, обща стая на Джаз фестивала в Банско, новосформирана група, музикален формат и всички съставки за успешно трио са налице.

“Say my name“ на Destiny’s Child е песен, която винаги ще свързвам с тях. Именно с нея Трините се явяват в „Гласът на България“ през 2018 г. Там правят истински фурор, превръщайки се в

първото трио в историята на предаването.

„Напрежението е много голямо.“, казва Миглена. „Ние имахме щастието да сме трите там, което го направи по-лесно, защото имаш двама човека, на които по някакъв начин можеш да се облегнеш.“

За този тип предавания споделят, че са страхотна възможност големите таланти на България да се покажат. „Но със сигурност не е обучителна сцена. Това е място, на което трябва да отидеш готов, трябва да имаш опит“, заявява Славина.

Симбиоза е думата, която много хора, а и те самите използват, за да се опишат. Причината за това е, че

те наистина пеят като едно.

Споделят, че е много трудно и изискващо работа два гласа да се напаснат толкова добре, камо ли три. А при тях се получава толкова естествено, някак богопомазани са. „Беше по-силно от нас“, казва Славина.

Отдясно наляво: Божана, Славина, Миглена; Фото кредит: Олег Котов

Често в подобни формации се появява съперничество или завист. Не и при Тринити! Чувала съм хора да се впечатляват от липсата на съревнование между тях, но ако ги познавате ще знаете, че това е най-естественото нещо –

да се подкрепят, да са изключително мили, земни и чаровни.

Освен, че споделят сцената заедно, споделят и животите си, защото са близки приятелки. Никоя от тях не се чувства застрашена дали ще бъде чута. Вървят по един път заедно и са много добра комбинация – балансират се и се допълват. Правят го дори в разговора ни.

А освен музиката ги обединява и… храната. Шегуват се, че тя е много важна част от творческия им процес. Изключително се развълнуваха, докато споделят как работейки по дадено демо винаги стигат до момент, в който вдъхновението ги връхлита. Наричат го „Аха момент“.

„Става и все по-естествено, защото с времето повече опознаваме вкуса си и това, което търсим като звучене“, споделя Божана за творческия им процес.

Отдясно наляво: Миро, Славина, Миглена, Божана; Фото кредит: Иван Ерменков

Това, което правят се харесва и от много големи имена от музикалната индустрия, които канят Славина, Божана и Миглена в общи проекти. Били са беквокали на Орлин Горанов, Михаела Филева, с групата SoulBmoll свирят с Миро – това са само част от хората, с които са споделяли една сцена. Последните им изяви са с Мария Илиева.

„Изпращаме една много яка година“, споделят момичетата. „Това е, защото има 3“, допълва смеейки се Славина. Обикалят страната с Миро, след това и с Мария Илиева. Гледат на живо и любимата им Бионсе.

Съвсем скоро им предстои и самостоятелен концерт – на 28 ноември в Бар Петък. За всички, които ще ги чуят на живо са подготвили и изненада –

бутиково представяне на нова песен,

която в платформите ще излезе догодина.

„Казва се „Строго забранен“ и завършва по-тъмната ни ера, от която са част песните „Буря“, „Съвършен“, “Fairytale“, „Бягам от тук“, обяснява Миглена.

Отдясно наляво: Славина, Миглена, Божана; Фото кредит: Еli Deli

Определено Тринити са разпознаваеми не само като звук, но и като визия. Сами вземат решения за стайлинга си, доверявайки се на въображението си. „Това е нашето общо избухване, нашата Destiny’s Child мечта – да сме облечени винаги в камъни, дълги коси, блестящи…“, заявяват през смях момичетата.

Отношението им към това световно известно женско трио е много специално. Тринити се вдъхновяват от Destiny’s Child и неведнъж правят техен трибют, в който изпълняват едни от най-хитовите парчета на триото.

Макар да могат да бъдат наречени българските Destiny’s Child, Тринити носят

собствена идентичност, силна женска енергия, нежност и борбеност.

Трите думи, които най-добре ги описват поотделно и заедно произлизат от началото на името на всяка от тях – Миг. Бог. Слава.

Славата свързват с желанието да бъдат познати и най-добри в това, което правят. Друго значение, което влагат е и слава към Бога, понеже Славина е и много вярващ човек. Втората дума „Бог“ свързват с факта, че възприемат таланта си за „даден отгоре“. Често получават „факсове“ с вдъхновение, както се шегуват. Думата „миг“ пък им напомня за преходността на живота и това да се наслаждават на всеки миг.

С енергията и отношението си, таланта и сърцето, което влагат във всичко, което правят момичетата от Тринити са вдъхновяващ пример за българската музика. Носят смисъл и послания, които си струва да бъдат чути от все повече хора.

Не пропускайте възможността да се насладите на живо на вълшебството, което са те. Билети за концерта им на 28 ноември могат да бъдат купени от тук.

Фото кредит корица: Олег Котов

Актуално

Избрано за вас