Музиката на Тейлър Суифт буквално може да спаси живот

Снимка: Rolling Stone

Музиката на Тейлър Суифт буквално може да спаси живот

Снимка: Rolling Stone
Сподели

Песни на Тейлър Суифт и Бионсе са полезни за сърцето по повече от един начин.

You’re Losing Me на Суифт и Virgo’s Groove на Бионсе имат „правилното темпо“ за изкуствено дишане и могат да бъдат „сърдечноспасяващи“. Това споделят в последните си постове в Twitter Американската сърдечна асоциация.

И двете песни имат между 100 и 120 удара в минута,

което е скоростта, с която трябва да се извършват компресиите на гръдния кош. Така че припяването на тези песни може да ви помогне да поддържате темпото в животоспасяваща ситуация.

Американската асоциация за сърдечни заболявания създава цял плейлист с такива песни. Кампанията е с цел запознавене на хората с темпото, което може да спаси живот по време на сърдечен масаж.

„Ако видите припаднал човек първо се обадете на бърза помощ. След това натиснете силно и бързо в центъра на гръдния кош“, обясняват от организацията. И добавят, че правилното темпо за техниката може да бъде запомнено чрез натискане в ритъма на песен със 100-120 удара в минута.

Break My Soul на Бионсе, Welcome to New York и Sparks Fly на Тейлър Суифт също наскоро са били добавени в плейлиста.

Тай са и Poker Face или Just Dance на Лейди Гага и Uptown Funk на Бруно Марс. Rhythm Nation на Джанет Джаксън, I Wanna Dance With Somebody на Уитни Хюстън и Stayin Alive на Bee Gees, наред с много други песни, също имат подходящо темпо за извършване на сърдечен масаж.

Актуално

Избрано за вас