Българката с най-мощен глас в света ще пее в НДК

Снимка: Directo Agency

Българката с най-мощен глас в света ще пее в НДК

Снимка: Directo Agency
Сподели

На 22 юни в НДК ще проведе галавечерта на най-мащабния конкурс за фолклорни самодейни танцьори. Броени дни преди Зала 1 на НДК да потъне в магията на българския народен танц, от ТОП 10 Български танцов фолклор повдигнаха завесата над още интересни факти около събитието. Организаторите издадоха, че наред с предварително обявените участници и гост артисти, към финала на конкурса ще се присъединят и 

притежателката на най-мощния глас в света

Смиляна Захариева. Тя ще демонстрира възможностите на своето мецосопрано, вписани в Книгата за рекорди на Гинес.  Като още една награда за сетивата, зрителите ще могат да усетят и красотата на картини от пясък, сътворени на мига от визуалния артист Марта Димитрова.

Снимка: Kristina Likova

Актуалното издание на ТОП 10 Български танцов фолклор обяви и името на водещия на големия финал. През емоциите, музиката, стъпките и цялата еуфория на събитието публиката ще бъде водена от любимеца от ефира на БГ радио, Симеон Колев, но организаторите споделят, че всъщност най-големите изненади ще бъдат разкрити в самата галавечер.

По време на нея публиката ще се наслади и на специалните гости на събитието Гвардейски представителен духов оркестърСеверняшки ансамбъл за народни песни и танци, Национално училище за танцово изкуство и Ансамбъл София-6 –

носител на Голямата награда „Огънят на поколенията“ 2023. 

Организаторите обещават пищен спектакъл, уникални авторски хореографии, много емоция и страст на сцената, но и силна конкуренция между финалистите.

Съставите ще се състезават при равни условия и най-високи изисквания за художествено майсторство, като тяхното конкурсно представяне ще бъде анонимно. Всички те се борят за най-големия награден фонд за събитие от подобен род на обща стойност 15 000 лв.

Актуално