Новият албум на Били Айлиш изненадва с поглед към миналото на изпълнителката

Снимка: ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/ABA

Новият албум на Били Айлиш изненадва с поглед към миналото на изпълнителката

Снимка: ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/ABA
Сподели

Третият студиен албум на американската певица Били Айлиш е вече тук. Hit Me Hard and Soft съдържа

10 неиздавани досега песни,

тъй като певицата е предпочела да не споделя никакви сингли преди появата на албума, за да може той да бъде изслушан наведнъж.

Снимка: ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/ABA

Както и при предишните си албуми, When We All Fall Asleep Where Do We Go от 2019 г. и Happier Than Ever от 2021 г., Айлиш пише Hit Me Hard and Soft с основния си съавтор – брат си Финиъс, който е и продуцент на албума. Текстовете засягат темите за сексуалността, външния вид и трудностите, които 22-годишната изпълнителка преживява, докато го създава.

„Имам чувството, че този албум съм самата аз“,

казва Айлиш пред Rolling Stone в корицата си от май 2024 г. „Той не е персонаж. Чувствам се като моята версия на When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Усеща се като моята младост и това, което бях като дете“.

Певицата казва, че Hit Me Hard and Soft проправя път на певицата да се върне към тази своя версия.

„Целият този процес се усещаше така – сякаш се връщам към момичето, което бях.

Скърбях за нея“, добави тя. „Търсех я във всичко и сякаш тя беше претопена от света и медиите. Не си спомням кога си отиде“. 

Били говори за ерата на When We All Fall Asleep, за тази театралност и този мрак, които съдържаше албума. Именно те са и вдъхновение за новите песни на изпълнителката. Този албум беше изследване на това, което правим най-добре“, споделя тя пред Rolling Stone.

По-късно тази година Айлиш ще направи мащабно световно турне. Още преди албумът да се появи музикантката започна да връща феновете си в света на концертите си със специални партита за слушане на албума, организирани в арени в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Актуално

Избрано за вас