Песните на Стефан Диомов зазвучават в мюзикъла „Здравей! Как си, приятелю?”

Снимка: Facebook

Песните на Стефан Диомов зазвучават в мюзикъла „Здравей! Как си, приятелю?”

Снимка: Facebook
Сподели

Многобройните любими на публиката песни на Стефан Диомов съвсем скоро ще зазвучат и в мюзикъла, който носи заглаието „Здравей! Как си, приятелю?”. Премиерните дати са 20 и 21 април.

Това съобщават от Националния музикален театър, където вече започнаха репетициите за най-новото заглавие от афиша.

Идеята е на Еделина Кънева, директор на театъра, а либретото – на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са на Георги Милтиядов, който е диригент-постановчик. Диригент на постановката ще бъде и маестро Дориан Молхов.

Режисьор е Камен Воденичаров.

Сценографията и костюмите са на Николина Костова-Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта – Пеньо Пирозов.

Еделина Кънева и Камен Воденичаров; Снимка: Facebook

„Една от най-разпознаваемите от всички поколения български песни е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна“, разказват от трупата.

По думите им

сюжетната линия ще върне приятни спомени,

ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще ги разчувства. Героите в мюзикъла са Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и една вече пораснала „малка дъщеря“ – Мария.

Снимка: Facebook

В очертаващата се като уж скучна лятна вечер героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, „Тоника“, „Тоника СВ“, „Домино“ и „Фамилия Тоника“, в една лична история за приятелство и любов.

Снимка: Facebook

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най-вече – за едно вечно и искрено приятелство. В историята участват още оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Актуално