Теодосий Спасов представя нов проект с гръцкото трио The Crossover

Снимка: Николай Паунов

Теодосий Спасов представя нов проект с гръцкото трио The Crossover

Снимка: Николай Паунов
Сподели

Традиционна балканска и модерна музика ще звучи в концерта на Теодосий Спасов, на който известният музикант ще свири заедно с гръцките си колеги от The Crossover Trio на 18 май в София.

За първи път на българска сцена

те ще представят новия си проект. Концертът е част от фестивала SoFest Spring.

Снимка: SoFest

Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент. Това са канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е

най-известният арабски музикален инструмент.

Тяхната музика – дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим.

Снимка: Guitar art festival

Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на „Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо“, вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите,

ще отведат публиката на едно прекрасно музикално пътешествие.
Снимка: Николай Паунов

До името на Маестро Теодосий Спасов седят звания като „носител на Грами“, „артист на ЮНЕСКО“, „Доктор хонорис кауза“ и определения като „новатор в музикалното изкуство“, творец със „свой собствен, уникален стил на свирене“, един от „най-талантливите музиканти от Източна Европа“, „кралят в музиката на Балканите“, пише БГНЕС. И всичко това не е случайно.

Теодосий Спасов първи започва да свири джаз на кавал

и превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз.

За концерта му и за фестивала SoFest Spring може да намерите билети на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% в мрежата на Eventim  и Grabo.

Актуално

Избрано за вас