The Smile пристигат в София през лятото, вдигат във въздуха Колодрума

Снимка: Fest Team

The Smile пристигат в София през лятото, вдигат във въздуха Колодрума

Снимка: Fest Team
Сподели

The Smile пристига за концерт на Арена София – Колодрум, на 18 юни 2024 по покана на Fest Team. Групата, създадена от творческото ядро на великите Radiohead – Том Йорк, Джони Грийнууд и Том Скинър от Sons of Kemet, идва за своето първо хедлайн шоу у нас. Концертът им е част от поредицата Sofia Solid

Непредсказуема пост

пънк енергия, звуков афробийт екстремизъм

и приглушена делириум атмосфера са сред определенията на критици, фенове и медии за новия проект на Йорк/ Грийнууд. Тhe Smile се ражда следпандемично на крилете на новите идеи на превъзходния артистичен тандем. Името на групата идва от заглавието на стихотворение на Тед Хюс, а самият Йорк предупреждава „Усмивката“ да не се бърка с веселие и позитивизъм, а по-скоро да се чете като:

„усмивката на човек, който те лъже всеки ден“. 

Новият втори албум на The Smile „Wall Of Eyes“ е записан между Оксфорд и Abbey Road Studios. Продуциран и миксиран е от  Сам Петс – Дейвис и включва струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra. „Wall Of Eyes“ е продължение на отличния дебют на групата „A Light For Attracting Attention“, който след излизането си през 2022 г., веднага се превърна в най-добрия албум на страничен проект на Radiohead. 

Снимка: Франк Лебон

Официалната премиера на албума „Wall Of Eyes“ е на 26 януари от XL Recordings. Днес към излезлите до момента два сингъла от него „Bending Hectic” и „Wall Of Eyes”, се присъединява и трети – „Friend Of A Friend“.  С видеото към него, което е дело на режисьора, сценарист и продуцент Пол Томас Андерсън. На поредица от скрийнинг събития в цял свят, организирани в независими киносалони между 18 и 25 януари,

групата ще направи и премиерни представяния на албума.

Тогава публиката ще чуе „Wall Of Eyes“ за първи и единствен път със съраунд звук. Те ще бъдат придружавани от невиждани досега кадри от записите на албума.

The Smile добавят и още

16 нови европейски хедлайнерски концерти

за лятото 2024 г. към почти напълно разпродадената си серия през март.  Джеймс Холдън  е специалният им гост на всички концерти тази година.

Ограничено количество билети за членове на Fest Club на цени от 66 лв. влизат в продажба на 10 януари от 11:00. Масовата продажба стартира на 12 януари в 11:00 на цени от 88 лв. в мрежата на Ticket Station.

Актуално

Избрано за вас