ТОП 10 малко известни факта за Брус Дикинсън

Фото кредит: Alamy

ТОП 10 малко известни факта за Брус Дикинсън

Фото кредит: Alamy
Сподели

Брус Дикинсън безспорно е една от легендите в рок музиката. Свирепите му вокали и неповторимата енергия, която демострира на сцената, не само вдъхновява, но и задържа сърцата на няколко поколения. По повод предстоящия му концерт в София на 16 юли 2024, част от турнето The Mandrake Project, решихме да ви представим няколко интересни факта за музиканта и човек Брус Дикинсън. Оказва се, че талантите му са многобройни – от пилотиране до писане и предприемачество.

 • Брус Дикинсън се присъединява към Iron Maiden през 1981 г.

  На 23-годишна възраст Дикинсън става водещ вокалист на Iron Maiden, с което затвърждава мястото си в историята на рока. С мощния си глас и енергичното си присъствие на сцената той бързо се превръща в любимец на феновете.

 • Известен е като „сирената на въздушните нападения“

  Благодарение на впечатляващия си вокален диапазон Дикинсън си спечелва прозвището „The Air Raid Siren“. Способността му да достига  с лекота високи тонове и да поддържа гласа си по време на дълги изпълнения го превръща в един от най-отличителните гласове в рок музиката.

 • Той е лицензиран пилот

  Дикинсън не само се изявява в света на музиката, но е и опитен пилот. Той получава лиценза си за пилот през 90-те години на миналия век и е управлявал различни самолети, включително Боинг 747.

 • Той управлява частния самолет за турнета на Iron Maiden – Ed Force One

  Сякаш да си рокзвезда и пилот не е достатъчно впечатляващо, Дикинсън има уникалната привилегия да управлява собствения персонализиран Боинг 747 на Iron Maiden, известен също като Ed Force One. Този самолет превозва групата, екипажа и оборудването им до дестинациите на турнетата им по целия свят.

 • Дикинсън е публикуван автор

  Талантите на Брус Дикинсън се простират отвъд музиката и авиацията. Той е автор на няколко книги, включително автобиография, озаглавена „Какво прави този бутон?“, в която споделя прозрения за живота, кариерата и страстите си.

 • Продуцира и режисира филм

  Дикинсън добавя още едно перо към шапката си и се впуска в света на киното. Той продуцира и режисира филма „Химическа сватба“ – свръхестествен трилър, излязъл на екран през 2008 г.

 • Брус Дикинсън е любител на фехтовката

  Извън заниманията си с музика и авиация Дикинсън изпитва дълбока страст към фехтовката. Участвал е в национални състезания по фехтовка и дори е представлявал Великобритания в този спорт.

 • Веднъж Дикинсън спасява положението като пилот

  По време на полет от Лондон до Египет вторият пилот се разболява и Дикинсън, който случайно е на борда, се намесва, за да помогне на капитана да приземи самолета безопасно. Тази героична постъпка илюстрира неговата бърза мисъл и спокойствие под напрежение.

 • Той е предприемач

  Дикинсън е съосновател на компания за поддръжка на самолети, наречена Cardiff Aviation. Тя е специализирана в поддръжката, ремонта и обучението на пилоти на самолети.

 • Успява са пребори рака

  През 2015 г. Дикинсън е диагностициран с рак на езика. Въпреки това, той успешно се подлага на лечение и успява да го пребори. Неговата издръжливост и решителност пред лицето на несгодите служат за вдъхновение на мнозина.

Организатори на концерта му в София на 16 юли 2024 г. са Fest Team, а билети можете да закупите от тук.

Актуално

Избрано за вас