София става столица на метъла, Брус Дикинсън идва у нас

Фото кредит: Bruce Dickinson, courtesy of FunHouse Entertainment

София става столица на метъла, Брус Дикинсън идва у нас

Фото кредит: Bruce Dickinson, courtesy of FunHouse Entertainment
Сподели

Брус Дикинсън пристига у нас за концерт в „Арена София“  на 16 юли 2024 г. По време на своята обиколка той ще представи новия си солов албум The Mandrake Project.

Билетите за концерта на един от най-характерните вокалисти в метъл историята влизат  в предварителна продажба за членовете на Fest Club на 8 ноември в 12 часа на ticketstation.bg, а в масова продажба – на 10 ноември, отново в 12 часа.

След като през септември Брус Дикинсън изненада целия рок и метъл свят, като обяви предстоящ солов албум и дати за турне в Латинска Америка, днес можем да потвърдим и дата за концерт в България, както и допълнителни подробности за The Mandrake Project.

Първият сингъл от него ще бъде „Afterglow of Ragnarok“ – очаквано

драматично и епично парче,

което запознава феновете не само със звученето на албума, но и със завладяващата история в основата на The Mandrake Project. Песента излиза на 1 декември на колекционерска 7-инчова плоча, към която има и комикс от осем страници.

Сингълът включва и оригиналната соло демо версия на Дикинсън на песента „If Eternity Should Fail“, която се появява за първи път в албума The Book Of Souls на Iron Maiden.

След като вече бяха обявени концертни дати в Бразилия и Мексико за април и май следващата година, Брус Дикинсън и неговата феноменална група ще пристигнат и в Европа.

Той ще бъде съпроводен от китариста Рой Зи, барабаниста Дейв Морено, басиста Таня Калахан и маестрото на клавишните инструменти Mishteria.

Дикинсън споделя:

„Този албум беше много лично пътуване за мен

и съм изключително горд с него. Рой Зи и аз го планирахме, писахме и записвахме в продължение на години и съм много развълнуван, че хората най-накрая ще го чуят. Още по-развълнуван съм от перспективата да изляза го представя с тази невероятна група и на живо“.

The Mandrake Project ще бъде седмият солов албум на Дикинсън и първият му след Tyranny Of Souls през 2005 г.

Актуално

Избрано за вас