Увековечиха Шакира с 6-метрова статуя в родния ѝ град

Снимка: SHAKIRA/INSTAGRAM

Увековечиха Шакира с 6-метрова статуя в родния ѝ град

Снимка: SHAKIRA/INSTAGRAM
Сподели

Певицата Шакира бе увековечена със статуя в родния ѝ град Баранкиля в Колумбия, предаде Франс прес. Високият 6,5 м паметник от бронз и алуминий изобразява поп звездата, която изпълнява едно от характерните си танцови движения с ръце над главата и с чупка в кръста. Тя носи кафяв топ и дълга пола в същия цвят.

„Бедра, които не лъжат,

несравним талант и глас, които докосват масите“,

гласи надписът в основата на скулптурата, открита на публична церемония на брега на река Магдалена, северното крайбрежие на Колумбия. На събитието присъстваха родителите на певицата.

„Благодаря на скулптора Ино Маркес и учениците от областното училище по изкуствата за тази илюстрация на огромния артистичен талант на хората от моята страна“, написа Шакира в социалната мрежа „Екс“.

Щастливото събитие идва на фона на продължителна съдебна битка за певицата. Обвинението срещу нея е за укриване на 14,5 млн. евро. Певицата е

платила глоба в размер на 7,5 млн. евро.

Първоначално прокурорите са искали да я вкарат в затвора за 8 години и да ѝ наложат санкция в размер на 23,8 млн. евро, пише БТА.

„Адвокатите ми бяха сигурни, че съдът щеше да отсъди в моя полза, но взех решение най-накрая да разреша този въпрос заради децата ми”, изтъкна певицата. Тя допълни, че трябва да „преодолее стреса и емоционалното натоварване, натрупани през последните няколко години. Шакира посочи, че желае да се съсредоточи върху децата и кариерата си.

Актуално

Избрано за вас