Шакира постигна споразумение със съда

Снимка: Invision

Шакира постигна споразумение със съда

Снимка: Invision
Сподели

Колумбийската певица Шакира е постигнала споразумение със съда по делото за данъчни измами. Обвинението срещу нея е за укриване на 14,5 млн. евро.

Певицата е платила

глоба в размер на 7,5 млн. евро.

Първоначално прокурорите са искали да я вкарат в затвора за 8 години и да ѝ наложат санкция в размер на 23,8 млн. евро.

„През цялата си кариера винаги съм се стремяла да правя това, което е правилно, и да давам положителен пример на другите. Макар да бях решена да защитя невинността си в съдебен процес, за който адвокатите ми бяха сигурни, че щеше да бъде отсъден в моя полза,

взех решение най-накрая да разреша този въпрос

с оглед на най-добрия интерес на децата ми”, казва тя в свое изявление по отношение на битката в съда.

Тя допълни, че трябва да „преодолее стреса и емоционалното натоварване, натрупани през последните няколко години. Тя посочи, че желае да се съсредоточи върху децата и кариерата си.

В центъра на този спор е статутът на пребиваване на Шакира между 2012 и 2014 г., когато прокурорите твърдят, че тя е живяла в Испания. По документи обаче тя е живяла на друго място.

През юли прокурорите издадоха документ, в който се твърди, че

през 2012 г. тя е купила къща в Барселона.

Имотът се е превърнал в семеен дом за нея и тогавашния ѝ партньор Жерар Пике. През 2019 г. той също беше глобен за укриване на данъци, предаде BBC. Санкцията му беше в размер на 2,1 млн. евро.

Адвокатите ѝ заявиха, че до 2014 г. повечето ѝ доходи са идвали от международни турнета и тя е прекарвала дълги периоди от време извън Испания.

„Испанските данъчни власти видяха, че се срещам с испански гражданин, и започнаха да слюнкоотделят. Ясно е, че те искаха да си потърсят тези пари независимо от всичко“, казва тя пред списание Elle.

Фото кредит: Invision

Актуално