Васил Петров ще откриe Есенния фестивал на изкуствата „Пловдив 2024“

Илюстрация: Община Пловдив

Васил Петров ще откриe Есенния фестивал на изкуствата „Пловдив 2024“

Илюстрация: Община Пловдив
Сподели

Джаз изпълнителят Васил Петров ще открие 20-ия Есенния салон на изкуствата „Пловдив 2024“. Това съобщиха от отдел „Култура“ на oбщина Пловдив.  Официалното откриване е на първи септември на Античния театър с концерта на музиканта „30 години в музиката. The Best of Васил Петров“. Форумът е

най-големият културен формат под тепетата,

който обединява в себе фестивали и събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и много други.

Илюстрация: Община Пловдив

Традиционен организатор на салона е oбщина Пловдив в партньорство с културни институти, творчески гилдии, културни оператори и многобройни артисти.

С концерта си в Пловдив Васил Петров отбелязва три десетилетия на сцена. По този повод той е подготвил за почитателите на романтичната музика специална вълнуваща програма, включваща избрани песни от широкия му репертоар, поднесени с мащабна оркестрация с джаз нюанси, заедно със Симфониета – Враца с диригент маестро Христо Павлов.

Специален гост в програмата е младата цигуларка Зорница Иларионова. Тя ще партнира на Васил Петров в няколко песни и ще представи класически и филмови теми, отличавани с награди „Оскар“. За джаз линията се грижат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни).

Ще прозвучат любими песни  от различни негови албуми. За първи път ще има и поредица с латино звучене „Besame Mucho, Quando, Quando, Quizas Quizas Quizas“, както и познатите и обичани, но в напълно нови аранжименти. Сред тях са авторските песни „Другият“ и „Подслон в дъжда“. Ще чуем още поп класиките „Killing Me Softly“, „Can`t Take My Eyes Off You“, някои от знаковите песни на „Битълс“ като „Yesterday“, „Michelle“, рок класиката Soldier of Fortune и евъргрийните на Франк Синатра – „My Way, Strangers in the Night“ и „New York, New York.“

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас