Васил Петров събира музиканти от 14 държави за концерт в Пловдив

Васил Петров събира музиканти от 14 държави за концерт в Пловдив

Сподели

Васил Петров събира музиканти от 14 държави за концерт в Пловдив. Датата е 30 април (неделя), мястото е Plovdiv Event Center, а репертоара ще е подчинен на  „Световни хитове в симфоничен джаз“.

Гърбът на Петров на сцената ще пази Врачанска филхармония,

дирижирана от Христо Павлов.

Маестрото е селектирал брилянтни музиканти от 14 държави, сред които САЩ, Англия, Корея, Украйна, Русия, Турция, Сърбия, Молдова, Италия. Джаз линията  в концерта държат топ музиканти от Пловдивската джаз сцена – Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани.

Гост солисти в програмата са

виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят дуети

Тя ще се представи с филмови теми наградени с „Оскар“. Вторият гост е изгряващата звезда зад пианото и микрофона Валерия Стоянова.

В „Световни хитове в симфоничен джаз“ Васил Петров съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. В сетлиста са включени шлагери като  My Way, Fly Me To The Moon, Strangers In The Night, Something Stupid, New York, New York и много други.

Проектът смесва суинг, класика, джаз и боса нова със симфонично звучене на вечните класики,

превърнало се в запазена марка на Васил Петров. В нов прочит той ще представи Bésame Mucho, Soldier of Fortune, Caravan, Yesterday, My Funny Valentine. Ще чуем още емблематичните му хитове като „Подслон в дъжда“ в памет на джазмена Васил Пармаков.

Концерта е по повод Международния ден на джаза и рожден ден на Васил Петров

Това ще бъде и специален рожден ден за него – празнуван с приятели и с хора, които обичат онова, което прави.

Билети сe в прoдават в мрежата на Eventim и в партньорските им каси.

 

Актуално

Избрано за вас