Джоди Девос загуби битката с рака само на 35 години

Снимка: OFFENBACH COLORATURE

Джоди Девос загуби битката с рака само на 35 години

Снимка: OFFENBACH COLORATURE
Сподели

Почина белгийската певица Джоди Девос. Певицата беше само на 35 години и се бореше няколко месеца с рака, съобщиха от агенция „Интермецо“. Тя управляваше нейната кариерата от 2016 г., съобщават от 20 Мinutes.

Тя беше „смятана за един от най-талантливите лирици на своето поколение“. 

Сопраното умира „в резултат на рак на гърдата, който я принуждава да отмени повечето си ангажименти“, се казва в съобщение за пресата на „Интермецо. „Изключителна личност, светла и обичана от всички, нейното внезапно напускане оставя огромна празнота в сърцата на всички, които имаха щастието да я познават“, се казва в позицията на агенцията, публикувана в социалните мрежи.

Учи в Institut de Musique et de Pédagogie в Намюр и в Кралската музикална академия в Лондон. През 2014 г. печели втора награда и отличието на публиката на престижния конкурс „Кралица Елизабет“ в Белгия.

Концертирала е на най-големите световни сцени и е работила с известни диригенти и режисьори. Джоди Девос е записала множество компактдискове за Alpha Classics. През 2015 г. тя е обявена за

млад артист на годината на Международните награди за класическа музика (ICMA).

От 20 юни тази година тя трябваше да пее в операта „L’Olimpiade“ на Антонио Вивалди в Театъра на Шанз-Елизе в Париж. Джоди Девос се е изявявал на много сцени в Европа, както и в Бомбай и Квебек.

Актуално