„Фантомът от операта“ ще има още 8 представления у нас

Снимка: Joan Marcus

„Фантомът от операта“ ще има още 8 представления у нас

Снимка: Joan Marcus
Сподели

„Фантомът на операта”, мюзикълът от „Уест енд“ и „Бродуей“, ще има още осем представления в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“.

По думите им първоначално обявените шест представления от 11 до 14 април 2024 г. са напълно разпродадени.

Новите са от 16 до 21 април.

Спектакълът  е признат за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята. Той е гледан от над 160 милиона души в 186 града по света, игран е на 19 различни езика.

„Най-големият хит на Бродуей” и „Триумф на шоуто”, пишат за него медиите.

„Фантомът от операта“ е най-дълго играният спектакъл на „Бродуей“ – повече от 35 сезона, 14 000 представления. Носител е на

над 70 престижни театрални награди,

включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливие”, включително – за най-добър мюзикъл, припомня БТА.

Актьорският състав, който ще дойде в България, включва Надим Нааман – в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (мадам Жири). Диригент е д-р Джон Ригби.

„Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма, „Фантомът на операта“ представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите.  С продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена“, обобщават организаторите.

Актуално

Избрано за вас