Фестивалът на документалното кино „Мастър ъф арт“ представя рекорден брой премиери

Вирджиния Рекърдс/Sony Classical

Фестивалът на документалното кино „Мастър ъф арт“ представя рекорден брой премиери

Вирджиния Рекърдс/Sony Classical
Сподели

Рекорден брой български премиери събира тазгодишното издание на фестивала за документално кино „Мастър ъф арт“ в София. Публиката ще може да избира между филми за Соня Йончева, Владимир Ампов – Графа и един американец с руски произход, влюбен в родния ни фолклор.

„Мастър ъф арт“ се откри на 9 февруари с филма „Да летиш с плавници“ на Мария Аверина, разказ за живота и

завръщането в България на художника Алцек Мишев.

Поради големия интерес зрителите ще получат още една възможност да гледат продукцията – извънредна прожекция е организирана на 28 февруари от 18:30 часа в Дома на киното. По още една допълнителна ще има и в Пловдив и Варна. В тези градове филмът ще бъде последван и от срещи с екипа.

Специално събитие предстои на 2 март, когато софийската публика ще гледа „Гала в София – Соня Йончева и Пласидо Доминго” в Дома на киното. Филмът от режисьора Ема Константинова е за концерта, който българската оперна певица и Пласидо Доминго изнесоха през август 2021 г. Тяхната

оперна гала, събрала близо 6000 души

пред храма „Александър Невски“ в София, се превърна в празник. Тя бе и едно от първите мащабни събития след 2 години Covid ограничения.

Снимачният екипна продуцентската компания на Йончева – SY11. заснема целия процес по подготовката на този мащабен проект, за да се появи документалният филм „Гала в София”. На прожекцията на 2 март ще присъства и самата оперна певица.

„Кавал Парк” пък представи живота на музиканта Александър Еплер, американец от руски произход, който се влюбва в родния ни фолклор и осъществява силна връзка с България. Филмът на режисьора Богдан Драев е по идея на Васил Денев.

Прожекциите са планирани за 27 февруари и 3 март във Филмотечно кино „Одеон”, пише „Площад Славейков“.

С ексклузивни прожекции  в рамките на фестивала „Мастър ъф арт“ са още две музикални заглавия от програмата на фестивала. „Мечтите се сбъдват“ може да се гледа на 22 февруари, а „София и К-поп музиката“ е програмиран за 23 февруари.

Актуално

Избрано за вас