Филхармонията обещава среща с най-добрите солисти и диригенти в света през 2024 г.

Снимка: Софийска филхармония

Филхармонията обещава среща с най-добрите солисти и диригенти в света през 2024 г.

Снимка: Софийска филхармония
Сподели

Филхармонията продължава традицията да среща българските меломани с най-добрите солисти и диригенти от световната и българската сцена.

Току-що спечелилият наградата „Опус класик“ Готие Капюсон ще открие есенния полусезон на 19 септември в компанията на

носителя на „Грами“ Аугустин Хаделих

и маестро Найден Тодоров. Те ще представят Концерта за цигулка и виолончело от Брамс. Обреден танц из „Саламбо“ на Веселин Стоянов и Органовата симфония на Камий Сен-Санс гарантират удоволствието на публиката.

Очарователната австрийска цигуларка Лидия Байч гостува на 25 септември, а на 28 септември във Филхармонията българската публика ще чуе

за първи път на родна сцена топ тенора Йонас Кауфман

и американското сопрано Рейчъл Уилис-Сьоренсен.

Един от най-известните съвременни австрийски музиканти – пианистът и диригент Щефан Владар застава на 3 октомври пред Националния оркестър. Той ще бъде солист и диригент на изцяло Бетовенова програма.

На 14 октомври публиката отново ще се срещне със звездния дует Джошуа Бел и Найден Тодоров. В програмата им влизат творби от Панчо Владигеров, Виенявски и Густав Холст.

На 20 октомври ще слушаме Светлин Русев, а на 24 октомври – корейското чудо Соянг Юн. Доайенът на диригентското изкуство

Антони Вит се завръща в София с програма от полски композитори

на 31 октомври. На 7 ноември Националният оркестър и Симеон Пиронков ще окажат почит към Константин Илиев.

Последната оперна дива Анджела Георгиу и маестро Найден Тодоров отново ще очароват меломаните на 10 ноември.

Концертите за цигулка на Бах в изпълнение на Божидара Кузманова ще слушаме на 17 ноември. А седмица след това – на 21 ноември отново ще се насладим на таланта на Георги Черкин и Росен Миланов.

Вагнер и Брамс с българския диригентски колос Георги Димитров и Вердиевия Реквием със

световнопризнатия маестро Мишел Табачник

ще звучат съответно на 28 ноември и 5 декември във Филхармонията.

Световноизвестният цигулар Даниел Хоуп се завръща в зала „България“ в компанията на Найден Тодоров. В програмата са Гершуин, Курт Вайл, Ерих Корнголд и Александър Владигеров.

На 19 декември талантливата Лора Маркова ще направи дебюта си със Софийската филхармония под палката на Вилиана Вълчева. Коледно матине и Новогодишен концерт очакват публиката на 25 и 29 декември.

За децата и тинейджърите ще звучат: „Музика от електронните игри“ на 10 октомври със Славил Димитров, „Красавицата и звяра“ с Вилиана Вълчева на 27 октомври, „Питър Пан“ с диригент Светломир Златков на 24 ноември и „Коледа в детските филми“ на 22 декември с Найден Тодоров.

Билетите за концертите вече са в продажба на касата на зала „България“ и ОНЛАЙН. Концертите, разпределени в абонаментни цикли можете да закупите с 50% намаление на цените от касата на зала „България“.

Членовете на Филхармоничното общество могат сами да си направят абонаментен цикъл от 6 концерта, които също ще могат да закупят на половин цена.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас