Комичната оперета „Прилепът“ на Йохан Щраус‐син каца на бургаска сцена

Снимка: Държавна опера – Бургас

Комичната оперета „Прилепът“ на Йохан Щраус‐син каца на бургаска сцена

Снимка: Държавна опера – Бургас
Сподели

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера ще завладеят Държавната опера в Бургас с „Прилепът“ – една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син.

Празнична ще бъде атмосферата в залата този четвъртък, 30 ноември от 19 ч. Еделина Кънева и Марчо Апостолов са в артистичния каст на тази впечатляваща продукция.

Комичната оперетата в три действия привлича и ценителите, и широката публика, с бляскава музика, носеща аристократичен привкус, финеса и лекотата на виенския валс. Произведенията на Щраус са характерни със своите

жизнеутвърждаващи послания, създаващи усещане за пренасяне в друга реалност

– на изискани обноски, блясък и изящност.

В забележителния артистичен каст на „Прилепът“ е оперната прима Еделина Кънева /гост/, която от една година е и директор на Националния музикален театър – ДМБЦ „Стефан Македонски“. Тя влиза в ролята на Розалинда.

Тенорът Марчо Апостолов /гост/ излиза на бургаска сцена като Габриел фон Айзейнщайн. Публика го познава добре от неговите запомнящи се превъплъщения и в други постановки на Държавна опера – Бургас: „Целуни ме, Кейт!“, „Службогонци“, „Една нощ във Венеция“ и др.

Като закачливата хубавелка Адела бургаската публика ще има възможността да види прекрасното сопрано Мария Цветкова-Маджарова.

Оркестърът на Държавна опера – Бургас ще свири под палката на големия български диригент със забележителна международна кариера Иван Кожухаров. Той съумява да предаде несравним емоционален заряд, подплатен с перфекционизъм, на всяко заглавие под неговата палка.

Постановката на „Прилепът“ носи характерните иновативни черти и тенденции в съвременните сценични похвати. Те включват мултимедия, по-семпли декори, които дават възможност за акцентиране върху актьорската игра и посланията на музикалните мотиви. Тона е дело на Ханс Нюенхюис от Нидерландия.

В зрелищната постановка участват артистичните състави на хора и балета на Държавна опера – Бургас. Настроението за публиката е гарантирано. Известните теми от оперетата, отдавна заживели свой автономен живот в музикалното пространство, ще я потопят в неповторимата атмосфера и изисканост на виенския стил на живот, мислене и европейска култура.

И точно като в добрите стари оперети и тук традицията повелява всичко да завърши щастливо.

За да се насладете на „Прилепът“ на живо може да си вземете билети от Grabo или Eventim.

Снимка: Държавна опера – Бургас

Актуално

Избрано за вас