Бургаската опера отново пренася децата в света на „Палечка“

Фото кредит: Държавна опера – Бургас

Бургаската опера отново пренася децата в света на „Палечка“

Фото кредит: Държавна опера – Бургас
Сподели

В съботния ден (11 ноември) от 11 часа в залата на Държавна опера – Бургас най-малките приятели на балетното изкуство ще имат възможност да се насладят на една от най-обичаните детски приказки на неподражаемия разказвач Ханс Кристиан Андерсен – „Палечка“.

Представлението е с ярко артистично присъствие и изумителни специални ефекти. Майсторската адаптация, хореография и режисура на приказния сюжет, представен като детски балетен спектакъл, са дело на Мария Табакова.

Участват чудесни артисти, впечатляваща е и сценографията, под формата на 3D мапинг. Разбира се, ще има и изненади, за да бъде съботната утрин наистина празнична – и за децата, и за по-големите, които все още вярват във вълшебства.

Фото кредит: Държавна опера – Бургас

Сюжетът ни пренася в уютния дом на Палечка, където тя се появява от вълшебно семенце, дарено на бездетната й майка. И в блатото – при нахалните жабоци, които я отвличат за булка.

После в приказна гора с чудни създания и досаден бръмбар‐жених, в снежна идилия, където тя е намерена премръзнала от една мишка‐ хитруша, която я гласи за невеста на слепия къртик. А на финала – във вълшебен замък,

където се случват истински чудеса на бала.

Артистите от балетната трупа на Бургаската опера репетират усилено за втората премиера. Познатата на всяко дете приказка „Палечка“ за първи път оживя на сцената на Бургаска опера на 28 октомври.

Ето какво разказа Мария Табакова: „В главната роля на и на втората премиера в ролята на “Палечка” ще видите японската балерина Нанако Сато, а Принца ще изиграе италианският балетист Франческо Русо. За мен е привилегия за работя с тях, работата ни върви изключително динамично и безпроблемно“. 

Билети за представлението могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ или в мрежите  на Eventim и Grabo.

Фото кредит: Държавна опера – Бургас

Актуално