„Калас и Онасис“ представя животът по-цветен от този на всеки измислен герой

Снимка: Росен Донев

„Калас и Онасис“ представя животът по-цветен от този на всеки измислен герой

Снимка: Росен Донев
Сподели

На 13 декември в Зала 1 на НДК ще се състои премиерата на операта-мюзикъл „Калас и Онасис“. Тя се превърна в повод композиторът ѝ Христос Папагеоргиу да посети страната ни и да сподели с българската публика подробности за предстоящото представление.

Гръцкият композитор със световно признание

работи върху музиката на „Калас и Онасис“ в продължение на няколко години.

Запознава се с всички налични материали, книги и статии за живота на божественото сопрано и арогантния милиардер, среща се с личности, които са били част от него, вниква във всеки детайл, свързан с тях.

Папагеоргиу описва спектакъла като мюзикъл, който ще има бъдещето на емблеми като „Уестсайдка история“, „Клетниците“ и „Фантомът на операта“, но с предимството, че разкрива обратите в живота на две емблематични реални личности от 50-те и 60-те години на XX век.

Откриването на артисти, достойни да пресъздадат ярките образи на Мария и Аристо се оказва нелека задача за екипа на Папагеоргиу. Калас е жена с невероятно излъчване и неповторим глас.

В България композиторът открива „идеалната Мария Калас“.

Нейното име е Ева Перчемлиева. Физическата прилика е забележителна, но това което впечталява всички на кастинга, е, че гласът на Ева и начинът, по-който пее, са близки до тези на Калас. Перчемлиева се справя отлично и с мюзикълните изпявания, танците и актьорската игра, които са характерни за жанра.

Специален гост на софийската премиера на „Калас и Онасис“ е Мариос Андрео, който влиза в ролята на Онасис. Роден в Кипър, Мариос се дипломира в НМА „Панчо Владигеров“,  носител е на десетки международни награди.

Няма нищо по-въздействащо от истинска история, преживяна от реални хора,

която се разгръща и завладява зрителите със своята сила, докосва сърцето, носи усещането за обич и просълзява. Екипът на спектакъла, воден от режисьора Петко Бонев, ни пренася на луксозната яхта на любовта на Марияи Аристо, която се носи в бурното южно море.

Билети за „Калас и Онасис“ все още са налични в Билетен център НДК и мрежата на Eventim.

Актуално

Избрано за вас