Соня Йончева за първи път на сцената на Софийската опера

Снимка: SY11

Соня Йончева за първи път на сцената на Софийската опера

Снимка: SY11
Сподели

След като покори големите световни сцени, на 29 февруари всепризнатата българска оперна певица Соня Йончева ще пее за първи път в Софийската опера.

Тя ще се представи в „Бохеми“ от Джакомо Пучини в ролята на Мимѝ.

Това ще бъде и нейната първа изява в цялостен спектакъл в България.

Мимѝ е една от коронните роли на Соня Йончева, която я отвежда на най-престижните сцени в света като Метрополитън опера, където тя дебютира с ролята си през 2014 г. Както и Парижката опера, Миланската Скала, Щатсопер Берлин и Баварската опера в Мюнхен.

Световната критика я определя като „съвършената Мимѝ“ и акцентира на нейния

богат тембър, искрящи височини и перфектно актьорско присъствие.

Соня Йончева ще дойде в София след серия рецитали и концерти. Както и представяне в „Медея“ от Керубини в Миланската Скала и в „Мадам Бътерфлай“ в Щатсопер Берлин.

В спектакъла на Софийската опера Соня ще пее под диригентството на младия български диригент Боян Виденов. Публиката вече го познава от участието му в „Травиата“ на Джузепе Верди.

В останалите главни роли ще участват Липарит Аветисян като Рудолф, Веселин Михайлов като Марсел, Антон Андреев като Шонар и Божидар Божкилов като Колин.

„С нетърпение очакваме гостуването на Соня Йончева, което без съмнение ще бъде огромно преживяване за публиката в София“, написаха организаторите.

Актуално

Избрано за вас