Руската певица Аида Гарифулина открива Opera Open

Руската певица Аида Гарифулина открива Opera Open

Сподели

Световноизвестната оперна певица Аида Гарифулина ще открие тазгодишното издание на фестивала Opera Open на 25 юни от 21:00. Събитието ще се проведен на сцената на Античния театър Пловдив. Сопраното е редовен гост-артист в

най-престижните оперни театри

и концертни зали в света. Сред тях Кралската опера (Лондон), Ла Скала (Милано), Метрополитен опера (Ню Йорк), Гранд Опера (Париж), Арена ди Верона (Италия) и Залцбургския фестивал.

Тазгодишното издание на фестивала отново ще мине под знака на

70 години от създаването на Държавна опера Пловдив

и ще предложи силно международно съдържание и жанрово разнообразие. Съвременната визия и високото професионално ниво на спектаклите със солисти, оркестър, хор и балет на Опера Пловдив в съчетание с уникалната история на Античния театър привличат все повече чуждестранна публика и развиват международен оперен туризъм.

Основен акцент в програмата

на Opera Open ще бъдат две премиерни продукции с участието на международни артисти – операта „Кармен“ от Бизе и балета „Ромео и Жулиета“ от Прокофиев.

Световната кариера на Гарифулина започва със спечелването на конкурса Operalia на Пласидо Доминго. Талантът и славата ѝ я събират както с оперни звезди като Андреа Бочели, Анна Нетребко, Хуан Диего Флорез, така и със звезди на поп сцената и киното като Роби Уилямс на откриването на Олимпиадата в Москва и Мерил Стрийп в наградения с „Оскар“ филм „Флорънс“.

Актуално

Избрано за вас