7Arts и приятели раздават подаръци на любителите на театъра

Снимка: Pixabay

7Arts и приятели раздават подаръци на любителите на театъра

Снимка: Pixabay
Сподели

Обратното броене до Коледа започна. По-малко от 2 седмици ни делят от един от най-любимите празници на малки и големи. Това означава само едно – време е за подаръци! Не, нямаме предвид досадното обикаляне по магазините, а вълнуваща giveaway поредица, от която можете да спечелите невероятни награди, но и да научите интересни факти за сферата на културата у нас.

Стрийминг платформата 7Arts, Народен театър “Иван Вазов”, Artvent, Малък градски театър “Зад канала” и Театър “Възраждане”са подготвили изненади за любителите на изкуствата. Младият актьор Александър Карасански ще ни позволи да надникнем и в света на студентите от НАТФИЗ, които умело вървят по стъпките на своите колеги професионални артисти. В оставащите дни до Коледа ще имате възможност да спечелите покани за специално подбрана театрална постановка.

Снимка: Стефан Н. Щерев
Народен театър “Иван Вазов”- “Камбаната”

Участват: Деян Донков, Пламена Иванова

Режисьор: Деян Донков
Дата: 31 декември 2023

Ако искате да посрещнете Нова година в компанията на своите близки и приятели по нестандартен, но запомнящ се начин, Народен театър “Иван Вазов” има изненада за вас. От културната институция подаряват 4 билета за хитовия моноспектакъл “Камбаната”. В ролята на режисьор и главно действащо лице влиза Деян Донков. Пиесата е трагичен разказ за сложния и изпълнен с драматични препятствия живот на бивш затворник, излежавал присъда за две убийства. Той е своеобразна изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. “Камбата” обещава да разтърси зрителя емоционално и да го извиси духовно. Представлението ще бъде със специалното участие на оркестър „Карандила”.

Снимка: Theatro „Отсам канала“
Аrtvent – “Премахни от приятели”

Участват: Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Мария Сапунджиева, Деян Ангелов и Катя Иванова

Режисьор: Валентин Ганев
Дата: 19 януари 2024

Artvent обещават смях до сълзи на двама души, които ще спечелят билети за постановката “Премахни от приятели”. Тя ще се играе в Theatro “Отсам канала”.

Комедийната пиеса запознава публиката със семейство Линдън, които се запознават с вдовицата Елза Жан Краковски по време на круиз. Приятелството им продължава и след ваканцията – в социалните мрежи. Един ден Елза неочаквано решава да отиде на гости на семейството за седмица. Малко преди пристигането ѝ обаче семейството научава ужасяващата истина за своята гостенка. 

Снимка: Стефан Н. Щерев
Малък градски театър “Зад канала” – “Завръщане у дома”

Участват: Владимир Пенев, Деян Донков, Емил Котев, Мак Маринов, Каталин Старейшинска, Пенко Господинов

Режисьор: Явор Гърдев

Дата: 10 януари 2024

Двама души ще могат да се насладят на представлението “Завръщане у дома” в Малък градски театър “Зад канала” още в първите дни на януари.

В него на фокус ще бъде блудният син, който обикновено свързва родния си дом с пасивност и липса на воля. За него бащината къща е останала някъде далеч – единственото в спомените му. Един ден обаче това забравено място ще привика своя обитател обратно. Привлечен от този изкусителен зов, блудният син потегля на дълго пътешествие до дома. Щом пристига, бащината къща незабавно го всмуква в лъстивата си архаична паст, за да прекърши бавно крехките му кости с чудовищните си зъби. 

Снимка: Театър „Възраждане“
Театър “Възраждане” – “Лабиринт”

Участват: Свежен Младенов, Мариана Жикич, Жана Рашева, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Боян Младенов, Виттория Николова, Йордан Ръсин, Лили Шомова, Костадинка Аратлъкова, Ивайло Драгиев

Режисьор: Христо Станчев
Дата: 21 януари 2024

Възможно ли е да бъде “присъдена” интелигентност на човек? Отговорът на този въпрос ще разберат двамата късметлии, спечелили билети за представлението на Театър “Възраждане” “Лабиринт”.

То проследява развитието на изкуствената интелигентност посредством хирургическа намеса. Оригиналното откритие е на двамата учени д-р Строс и проф. Немур. След успешна операция на мишка, наречена „Алджърнън“, те решават да извършат подобна операция на умствено изостанал. Чарли Гордън решава доброволно да се включи в експеримента им. От този момент животът му се променя драстично. 

Снимка: Николай Попов
Александър Карасански – “Пате пате гъсок”

Участват: Александър Карасански, Маргарита Лъчезарова, Ванеса Пеянкова, Хенри Ескелинен, Калоян Карагинев, Иван Горанов, Димитър Стойнов, Катрин Гачева, Мартина Тодорова, Димитър Стойнов, Иван Горанов, Мартина Тодорова, Катрин Гачева, Ванеса Пеянкова, Маргарита Лъчезарова, Калоян Карагинев, Хенри Ескелинен, Михаела Гончева, Мартин Костадинов – гост, Лора Ахтарджиева – гост

Режисьор: Зафир Раджаб
Дата: 11 януари 2024

Актьорът Александър Карасански кани двама души да присъстват на своеобразна дисекция на съвременното общество. Тя ще се извърши по време на пиесата “Пате пате гъсок”. 

Представлението разглежда колко лесно една дума може да бъде извадена от контекста и представена по напълно различен начин. То ни сблъсква с Крис Куин (Александър Карасански), който се бори да върне спомените си от фаталната за него 2016 г., когато става част от дело за изнасилване.  Гледайки пиесата, публиката ще може да проследи обществената реакция на проявите на насилие. 

Актуално

Избрано за вас