Български студенти не са допуснати до театрален фестивал

Снимка: Нов театър - НДК

Български студенти не са допуснати до театрален фестивал

Снимка: Нов театър - НДК
Сподели

Актьорът Башар Рахал съобщи, че на група български студенти е отказана възможността да участват в младежки театрален фестивал.

„Искам да ви споделя, че ни бе отказано участие на младежки театрален фестивал с тази пиеса. Аргументът беше, че са професионални актьори. Това беше най-хубавият комплимент“, споделя той с последователите си в социалната мрежа Facebook.

По думите му организаторите са признали, че студенти от школата на актьора

„играят прекрасно в тази пиеса от талантливата Яна Добрева

“ Боровинкова тишина“.

Представлението е постановка на номинирания за „Аскеер“  за „изгряваща звезда“ в категория режисура през 2022 г. Зафир Раджаб.  Играе се в Нов театър НДК.

„Боровинкова тишина“ е пиеса за любовта. Според синопсиса на представлението – то представя „тази “любов” в семейните отношения, която ни води до лудост, до забрава, до бягство. Тази, в която безспирно се лутаме между искане, мечтаене и даване“.

„Търсим щастието навън, бягаме едни от други и вменяваме отговорностите си на близките, а отвътре – отвътре

копнеем да излезем и най-накрая да спрем,

за да се срещнем, да се погледнем и да сме щастливи там край реката и тополите. Написана е преди години, но годините са я направили още по-остра, по-озъбена и парещо днешна. “Светът е сборище на побъркани” през призмата на семейната единица като основна част от обществото. Смешна. Малко тъжна. Кръстопътна. Героите действат все по един и същ начин и се надяват на различни резултати. И само човекът може да поправи бъркотията“, гласи още той.

Актуално

Избрано за вас